Prima pagină > Uncategorized > Octombrie cazut pe ganduri, 2007

Octombrie cazut pe ganduri, 2007


ar trebui sa vii pe aici, in seara asta e conferinta city e beton, o sa incep cu asta, daca vad ca nu ii conving, trecem la celelalte
 
Ba lac e ontario lake, astia sunt lipsiti de inspiratie, ontario e deja luat, ar mai fi un riu frumusel prin oras dar care se cheama Credit River. Nu poti sa pui numele orasului Credit. I leave on Credit, mai bine ii zici Debt. Stii ca e un oras in Germania, Fucking, cica aia au toti tricouri cu I am Fucking proud si chestii din astea.

Ba am terminat una din carti despre case si living style in america, ultimele 2 capitole sunt dedicate floridei, ma mira ca nu a mentionat si de tine pe acolo ca m-a pierdut cu cate date si detalii explica cum si de ce s-a construit in palm beach, daytona, bocanc raton, cat de prost sau cat de bine pe alocuri.

daca stephen lewis e ala de pe wiki, sa ma scuze, da’ e cel mai mare luzar de pe glob. citeste un pic sirul de rateuri care i-a fost viata, nu imi dau seama sa fi facut ceva pozitiv vreodata. iar in afara faptului ca a fost politician, nu ii vad nici un talent. pare sa fie echivalentul lui vanghelie.
ia s-o vad si pe cosmonauta. mda, tot e mai bine ca idiotu’ alalalt, desi  iti zic sa nu te astepti la cine stie ce, asta e neuroloaga phd cu zoologie si agricultura la baza.

misto nemtii cu fuckingu lor. daca tu city nu merge, incearca cu dick city, vagina town, ass-toria (vad ca exista un partid de tori), lickaboob, lesbinstein, s&m city. vezi si tu, tre sa sara macar la unu’ din ele, acu’ mi-e sa nu sara la toate.
florida din pacate a inventat stilul floridian, o combinatie de pagoda chinezeasca cu stil colonial si ceva ananasi la poarta, pe dimensiuni de boeing 747. destul de indigest daca e sa ma intrebi. ma rog, le-ai vazut si tu. mi se pare ignorabil, mai bine ca nu m-au pomenit.

Urbanistica actuala cultiva cu succes iresponsabilitatea in randul cetatenilor. Spun „actuala” desi ideile care o compun pornesc cronologic cu mult inainte. Cand si cum nu as vrea sa ma pronunt pentru ca e sigur ca voi gresi, orice data as zice s-ar putea aduce argumente ca de fapt au existat ceva forme incipiente inainte de data propusa.
 
Sa fiu sincer nu cred in separarea totala care se face intre urbanistica europeana si cea nord americana, asta ca sa ma leg de un subiect mai fierbinte, la ora actuala Europa este in aceiasi dilema a prost-gustului de care s-a inconjurat in ultimii, sa zicem, 100 de ani in materie de constructii, stil arhitectural, autostrazi care sectioneaza orasele si le desfigureaza. Diferenta evident exista dar e undeva in zona responsabilitatii, in vreme ce Nord America a promovat cu mare aplomb ideea ca noi, noi cetatenii, suntem stapanii a peste tot si toate, ca implicit avem dreptul de a mutila pamantul in orice fel pentru confortul si bunul nostru plac, Europa a fost mai retinuta. Trecutul de ceva mii de ani al Europei, prezenta la orice pas a marturiilor unor creatii care ne incanta si azi prin proportiile si bunul gust cu care au fost construite, toate astea se traduc inevitabil intr-un sentiment al respectului si intr-un soi de datorie (cam pretentios zis, stiu!) de a cultiva aceste valori mai departe.
In vremea asta America s-a construit din nimic, s-a creat pe sine prin munca si efort urias, acestea toate dau oamenilor senzatia ca nimic nu trebuie si nu le poate sta in cale. Cred ca aici e diferenta, desi traiesc in acelasi spirit al vremurilor, inconjurate de aceleasi idei, cele doua continente sunt separate de trecut. Iar proiectiile acestui trecut in subconstientul civic creaza diferente uriase, in Europa exista oarecum logic ideea de continuitate care porneste din trecut si care fara indoiala ca trebuie sa continue la fel de bine mai departe. Intr-un fel, acest trecut ii face responsabili pentru viitor, ceea ce au primit au datoria sa lase mai departe.
America in schimb are impresia ca se reinventeaza la fiecare generatie, prin urmare, de ce nu, e de datoria acelei generatii sa isi gaseasca solutii la problemele cu care se va confrunta. Fara trecut, viitorul revine in sarcina celor ce vor popula aceste locuri, nu e treaba prezentului, aceasta iresponsabilitatea are un singur mesaj in esenta: traieste prezentul, foloseste orice resurse, orice idee, absolut orice devine justificabil in aceste conditii, confortul este dogma acestei religii.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: