Prima pagină > Arhitortura, forme diforme > abuzul structural, I

abuzul structural, I


Uite ceva interesant: http://en.wikipedia.org/wiki/Structural_Abuse
 
Structural abuse is sexual, emotional or physical abuse that is imposed on an individual or group by a social or cultural system or authority. Structural abuse is indirect, and exploits the victim on an emotional, mental and psychological level. It could manifest itself through any situation within a cultural or social framework.
Currently in most countries, there is no formal law that has been formulated against structural abuse, protecting the victim from such abuse, and enabling him or her to approach the court for relevant justice
Deci man, abuzul structural e limitat prin definitie si intelegere la niste forme domestice de prezentare insa in abisul real al manifestarilor acest abuz structural imbraca cele mai diverse si interesante forme. Spre amuzul meu abuzul structural se limiteaza carevasazica in cadrele superficiale, nu ca nu ar fi importante, ale sexului, emotiilor si zice-se orice tine de pishic.
Riscul evident de care oricine incearca sa scape e o definitie globala a termenului, evident ca nu o sa ma apuc eu sa le-o dau mura in gura, nu de alta dar la randu-mi mi-e teama ca as putea sa sar cu copitele pe alte aspecte omitand inconstient pe altele. Dar dat fiind ca suntem la capitolul arhitectura as fi vrut ca cineva cumva sa abordeze abuzul structural cu privire la arhitectura si urbanism. Ceva imi spune ca in termeni identici s-ar putea restrange din balastul discutiilor atat de la moda in zilele noastre cand vine vorba de poluare care e prezentata exclusiv numai prin prisma dobitocului care arunca deseuri in apa sau aer. Facand manunchi din toti acesti termeni as vrea sa specific ca ce am incercat de ani de zile sa scriu cand vine vorba de arhitectura contemporana, ma refer cu precadere la aspectele monstruoase ale acestei arte, contravine nu numai bunelor moravuri, asa cum ai si am subliniat deseori, contravine deasemenea nu numai unor principii artistice (ne-formulate inca) ale bunului simt dar sunt exemple evidente totodata de abuz structural si poluare vizuala. Adresarea lor este esentiala si trebuie separata de restul de situatii care ar putea intra intr-o abordare comuna transformand din nefericire totul intr-un balast de teorie universala de lupta impotriva poluarii sau a abuzului fara niciun alt efect decat o confuzie generalizata.
Articolul din wiki e totusi interesant cand spune ca la momentul actual in nicio tara din lume nu exista o legislatie formulata in sprijinul protectiei de astfel de abuz. Evident ca nu exista pentru ca nici nu stim despre ce vorbim, e ca si cum (te citez sau citez pe altu) am da o lege impotriva prostiei, pai despre ce fel de abuz vorbim. Din punct de vedere arhitectural ti-am mai zis ca mie mi s-ar parea exceptional daca s-ar trage linie de la inceput si s-ar aproba o lege prin care orice constructie ar avea un termen de existenta de max 50 de ani dupa care automat acea cladire ar trebui desfiintata: efemer forever. Deci de la inceput sa se gandeasca in termeni foarte clari procesul dezasamblarii ei, nelasand nicio sansa imbecililor sa poceasca fata pamantului cu ideile sau monstruozitatile din mintea lor. Inainte sa ma contrazici te provoc sa vii cu o alta idee in sprijinul inlaturarii abuzului structural.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: