Prima pagină > Arhitortura, baliverne > abuzul structural, III

abuzul structural, III


ah dar nici picior moncher. nu te contrazic din cauza ca legiferezi ca dupa 50 de ani etc, ci te contrazic din cauza ca legiferezi, ceea ce dupa parerea mea te aduce la un sistem static. ideea mea e de sistem elastic, in care comunitatea este educata, intrebata si spionata permanent, si toate deciziile sunt luate de catre persoane educate dupa ce sunt intrebate. adu-ti aminte de diferenta lu’ kunstler intre cetatean si consumator, in momentul de fata suntem tratati drept consumatori. pentru ca ce vreau eu sa fie posibil ar insemna ca e nevoie de
– o relatie mult mai stransa intre primarii si cetateni, cu o transparenta totala (cel putin in materie de manipulat bani si de decizii) din partea primariilor.
– un limbaj comun care lasa putin loc interpretarilor. excludem legalese. in caz de proiecte vizibile (arhitectura), ar trebui puse rendarile 3D in contextul in care vor exista. dupa parerea mea „on-plonge”-ul n-ar trebui sa existe, deloc, iar de grupul statuar de alaturi sa nu mai spun (nici nu cred ca il stii, si din pacate nu-l gasesc pe internet). doar ca sa o zic si pe-asta, orice persoana care pune o placa galbena de 2x3m pe care scrie „cacatul de aici a fost facut sub obladuirea lu’ peste” trebuie impuscat. nu zic sa nu scrii deloc, da’ dimensiunile mesajului nu trebuie sa depaseasca 10x10cm, de preferinta din hartie sau alt material „verde”.
– optiune de a refuza complet proiectul. cu totul. daca exista variante, una din ele sa fie „nu, deloc” cu varianta „futu-va in gura de porci”. imi aduc aminte de marea gargara a selectiei unui imn al nationalei. pai cu optiuni ca seicaru si savoy, 4 din cele 8 optiuni ar fi trebuit sa fie „nici unu’ din astia, ce sunteti tampiti”. las la o parte adancimea gandirii frf-iene de a alege un imn vezi doamne.
– exclusa birocratia. se poate face un sistem de vot prin internet, parerea mea. fiecare din cele de mai sus tre puse pe site-uri sau in locuri publice, daca la vot participa mai putin de 50% din populatie inseamna ca nu e educata, in care caz tre continuat intru educare. un canal pe youtube ar trebui deschis pentru educarea oamenilor. nu ma intreba acum daca mai mult de 50% au internet sau nu, probabil ca nu. personal as fi radical in chestia asta – aflat toate persoanele cu conexiune internet, alea tre sa voteze. participarea la viata cetatii n-ar trebui sa fie optionala, scuze ca te iau asa medieval.
http://www.primaria-constanta.ro/PrimariaConstanta/Default.aspx – se pare ca exista asa un site, incep sa ma uit sa vad unde pot sa il injur pe mazare, o optiune e sa o fac pe blogul lui de nesimtit. te tin la curent.

Categorii:Arhitortura, baliverne Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: