Prima pagină > arhitectura, Arhitortura, baliverne, obsesii > Arhitectura, Tendinte, Obsesii I

Arhitectura, Tendinte, Obsesii I


mai degraba continuam discutia cu axiomele in arhitectura, si iti spun repede cuvintele cheie la care m-am gandit. nu am aprofundat nici unu, le las in forma asta.
1: adaptare. la clima, locatie, cultura, scop, ce vrei tu.
2. echilibru. combinatii echilibrate de artistic/utilitar, artificial/natural.
3. fractal. cele de mai sus, de la orice scara ai privi (urbanism, citadela, comunitate/vecinatate, cladire, detaliu)
4. ecologie. clar.
5. planuri. asta e o chestie mai ciudata. da’ vad de exemplu posibila existenta unui oras suspendat, cu suprafata lasata parc. ceva dezvoltare pe verticala, am senzatia ca exista deja conceptu’ (tokio tower? nu mai stiu).
6. oricare din cele de mai sus pot fi in calcate, cu asumarea responsabilitatii. nu vreau sa dezvolt alte canoane. ma simt generos.
ia da si tu cu parerea

Si sa stii ca daca ma plang ca proasta de toate alea pe aici prin america este ca mi se pare ca e loc de mai bine. Si ca trebuie sa vorbim despre toate ca altfel ramanem prosti si uite mai jos unde se ajunge daca nu ne luam in serios.

Prima parte, mi-a placut chestia cu corelatia (si nu cauzalitate) dar trebuie sa fie o cauza si la corelatie.
Din restul de axiome mi-a placut chestia cu fractalu, din ce stiu eu nu am mai auzit de asa ceva si pe bune daca nu merita rezervata o zi sa ne balacim cu ideea asta.
 
Fii atenta, legat de cele mai frumoase orase si locuri de vizitat din lume, un ciumec a zis: What attracts people most, it would appear is other people.
 
Ma chinui sa ma apuc de criticat sau dezvoltat vreuna din axiomele pe care le-ai zis dar nu pot sa ma agatz de ele. Adica e fair dar nu vino cu exemple (alea negative sa traiasca). In plus ai trimis enorm de multe, 6? ce esti tu euclid? Ba cred ca e prea complicat sa iesim cu axiome, hai sa discutam lejer.
 
Uite am descoperit ceva weekendu asta, in zona pe la mine – 5 mil locuitori and counting, nu exista niciun spital de nebuni. Adica au existat cateva construite pe la sfarsitul lu 1800 dupa care in anii 70 au inceput astia sa o frece ca e frustrant pentru aia internati acolo ca aia sa se cheme ospiciu, dupa aia l-au numit asylum si au desfiintat unu din ele si in final le-au desfiintat pe amandoua din motive de PC (politically correctness) si acum mai sunt in toata Ontario vreo 3 spitale la mama dreq prin nord.
In plus, 1 din 7 internari si probleme medicale in Ontario sunt legate de sanatate mentala, perioada de spitalizare insa a scazut de la 40 de zile in 2000 pe la 20 de zile in 2005 … ma rog, or fi 21, iti dau cifrele cu aproximatie, retine ideea. Orasul Constanta, o adunatura cat un cartier – 250.000 locuitori prin anii 80, avea un spital de nebuni sau ma rog, psihiatric. Stii, la spitalul vechi ala de langa gara. Plus una azil de nebuni pe la ovidiu sau undeva prin provincie.
 
Unde bat?! Siguranta si securitatea in comunitate. Sunt prea multi oameni bolnavi in jurul nostru. Nimanui nu-i pasa ma de astia, ei au nevoie de tratament, aici insa se construiesc puscarii cat mai multe si cat mai mari. In final se va ajunge la concluzia (justa nu?) ca mai bine sa nu ii mai inchidem, ii inchidem de la a 2a crima in sus ca sa facem economie de spatiu de parnaie.

ce faci bai, ma pui sa te verific?
http://www.health.gov.on.ca/english/public/contact/psych/designated.html
sau te refereai la asta? http://www.health.gov.on.ca/english/public/contact/psych/psychloc_mn.html

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: