Prima pagină > Articole, cugetare, deprinziare, obsesii, politruce, suleimenituri > Asasinarea Industriei – Pat Buchanan, IV

Asasinarea Industriei – Pat Buchanan, IV


Pierderea Suveranitatii
(preluat si tradus cu acceptul amconmag: http://www.amconmag.com/article/2003/aug/11/00007/)

In acea sesiune (!) a Congresului dupa triumful GOP (Partidul Republican, sau Grand Old Party) din 1994, Bob Dole si Newt Gingrich s-au opus ideii lui Clinton de a mentine SUA in Organizatia Mondiala a Comertului (WTO) in conditiile in care eram dominati de interesele Uniunii Europene in proportie de 15-1. In cea mai importanta decizie a sa, WTO hotaraste ca decizia Congresului SUA de a scuti de taxe exportatorii autohtoni cum ar fi Microsoft si Boeing, este ilegala si in dezacord cu regulile de comert liber.

Ca urmare Europa are acum dreptul de a impune o taxa de penalizare pentru exporturile US daca Congresul SUA nu va modifica legea de scutiri de taxe in acord cu recomandarea WTO.

Cand America a platit iesirea din criza asiatica in 1997-1998, Indonezia, Coreea de Sud, Rusia si Brazilia si-au devalorizat moneda nationala, afectand dolarul cu exporturile lor. Pentru a le facilita castigurile cu care sa-si plateasca datoriile externe catre bancile din vest si FMI, America a fost de acord sa isi deschida piata catre aceste exporturi. Ca urmare, otelul venit din Indonezia, Coreea de Sud, Japonia, Rusia si Brazilia a inundat piata Statelor Unite in vreme ce industria siderurgica Americana a intrat in faliment.

Recentele decizii din industria otelului sunt edificatoare. La finele lui 2002, 25 de companii din siderurgie intrasera deja in faliment, iar Comisia Internationala de Comert (International Trade Commission) identifica acest process de penetrare cu preturi de dumping ca principal factor. Invocand legile comerciale ale SUA, presedintele Bush a impus taxe. Importatorii straini au facut plangeri la WTO declarandu-le nejustificate. Ceea ce a urmat a fost decizia ca fie Congresul va anula aceste taxe, fie UE va avea la dreptul sa impuna taxe de aproape 2 miliarde la exporturile SUA.

Sa vedem ce inseamna alinierea la deciziile WTO: Congresul SUA este obligate de catre birocrati din afara sa modifice legile comerciale de functionare a economiei americane sau companiile noastre vor plati taxe de sanctionare.

Deciziile prezidentiale de protejare a industriilor vitale ale Americii sunt declarate invalide de catre eurocrati (n.r. birocratii din UE). Termenii de acces pe piata SUA sunt decisi acum la Geneva de catre liliputanii noii ordini mondiale.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: