abuzul structural, VIII


pai in dictionarul meu „vesnicie” == „calitate inainte de toate” (upgradabil dpdv tehnologic si perfect – opera de arta – dpdv artistic). casa poporului n-a avut vesnicia ca requirement, ci dimensiunea. vesnicia != durabilitate. durabilitatea este efectul mecanic al constructiei, vesnicia este semnul responsabilitatii in abordare, care are ca si corolar calitatea. eu asa ma gandesc, dau vina pe faptul ca abia o mai rup pe romaneste pentru confuzii si inabilitate in exprimare. mai departe, „vesnicia” nu este umbrela unor atribute abstracte (vezi iliescu cu „istoria sa ma judece”), ci este umbrela unor atribute cat se poate de concrete, care atribute trebuie permanent si de catre fiecare chestionate si infirmate sau confirmate. un arhitect de succes (evident, nu numai arhitect, orice) este cel care este permanent confirmat.
ca sa revin la firul discutiei, nu vad cum legiferand o viata scurta poti sa incurajezi responsabilitatea in abordare, mi se pare ca efectul ar fi exact invers. rezultatul pozitiv ar fi ca jegurile vor dispare dupa un timp limitat, din pacate nu vei avea decat jeguri.
evident ca o sa existe abuzuri, apararea contra megalomanilor insa nu o vad rezolvand-o aposteriori (dupa 50 de ani de privit casa poporului), ci apriori (nepermitand abuzuri, aaa, cumva).

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: