Prima pagină > Articole, baliverne, cugetare, deprinziare, obsesii, politruce, suleimenituri > Asasinarea Industriei – Pat Buchanan, V

Asasinarea Industriei – Pat Buchanan, V


De ce lasam aceste lucruri sa se intample ?
(tradus si publicat cu acordul AMCONMAG: http://www.amconmag.com/article/2003/aug/11/00007/)

Libertarienii predica comertul liber ca pe o garantie si inspectie a puterii guvernului. Prin autorizarea cetatenilor de a cumpara marfa din afara tarii, comertul liber forteaza guvernele sa reduca sistemul de taxe si regulatii pentru ca firmele din tara respective sa continue sa fie competitive. Vorbe frumoase. Intrebarea: se intampla asa ceva in realitate ? Greu de zis. Istoria dovedeste tocmai contrariul acestei presupuneri.

Zollverein (uniuna vamala a Germaniei in secolul XIX) a mers mana in mana cu ridicarea celui de-al doilea Reich. Uniunea Europeana a evoluat de la o piata comuna bazata pe liber schimb la un super-stat socialist care reprezinta un model pentru guvernele lumii sub care toate natiunile renunta la suveranitate si decizia despre cum traim este luata de paznici Platonici.

In era protectionismului, intre 1789 si 1933, taxele din SUA rareori au depasit 3% din GNP, exceptie facand perioadele de criza de razboi. Guvernul folosea taxe de schimb (trife). Inainte de 1913, exceptand perioada Razboiului Civil, nu au existat taxe pe venit. Dar in era comertului liber, taxele din USA pe venit au ajuns actualmente la 35%, cu o crestere de 70%,  in vreme ce cheltuielile au crescut la 20% din GDP si asta in vreme de pace. Era comertului liber este era Big Government.

In calitate de fost adept al ideilor lui Friedman declar comertul liber o minciuna sfruntata. Este calul troian in lumea guvernarilor. Comertul liber este asasinul industriei si calea sigura catre pierderea suveranitatii nationale si sfarsitul independentei.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: