Prima pagină > baliverne, suleimenituri > Bill Gates la romani

Bill Gates la romani


Poveste mai veche:
Dupa o indelunga stare de tensiune, masina care urma sa-l duca pe Gates la aeroport a fost adusa la usa de acces in cladirea GTS. „Descinderea” magnatului in masina a fost scurta si zambitoare, insa marcata de un incident parca ivit din senin. Un „adolescent al strazii”, murdar si zdrentaros, a tasnit victorios din multime in fata masinii lui Gates strigand de mama focului „Coca Cola, Coca Cola” si fluturand din mana o sticla de cola pe jumatate goala. Masina lui Gates s-a pierdut in zare, insotita de aurolacul care alerga euforic pe langa portiera. (Ziarul Ziua, 1/2/07)
Pirateria reprezintă o investiţie în educaţie http://www.adevarulonline.ro/articole/bill-gates-apreciaza-specialistii-…

nu numai in educatie, ci in advertising daca e sa respectam microsoft pentru ceva, recunosc ca e in primul rand pentru mana de fier forjat cu care au reusit sa-i convinga pe producatorii de calculatoare sa instaleze in mod implicit si univoc microsoft pe toate sistemele (cum i-au convins, vreau si eu sa-mi instalez un programel pe TOATE sistemele), iar in al doilea rand pentru simtul pietei si insistenta bulldogiana cu care au continuat sa produca si sa vanda jegul lor de sistem (ignorand orice bun simt care de exemplu pe ibm i-au facut sa-si termine produsul lor pentru pc, la fel de sinistru ca windows, os/2).
in rest, pirateria e recunoscuta ca fiind un fenomen pozitiv, asta daca nu te cheama microsoft si ti se pare ca n-ai jupuit destul inca. felicit pe toti cei care reusesc sa migreze la open source, semnale sunt tot timpul (primaria din munchen, nu mai stiu cine prin canada, brazilia, taiwan), numai ca mi-e ca toate semnalele astea sunt strict negocieri pentru redus costurile legate de aplicatiile ms.

Însă la baza formării specialiştilor IT din ţara noastră a stat şi piratarea, după 1990, a programului Microsoft Office, fenomen care s-a dovedit a fi, în cele din urmă, o investiţie. Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, „programul Microsoft Office a fost, probabil, cel mai piratat program din lume, pe piaţa românească”. Impactul programului a fost incontestabil: „În primul rând, tânăra generaţie a devenit prietena lui Bill Gates şi, în al doilea rând, tânăra generaţie din România a descoperit calculatorul”, a declarat preşedintele României.
(Adevarul, 2007/2/2)

Despre ibm numai de bine, trebuie zis ca ar putea lua premiu pentru prostanacii secolului. Apropo, os2 e facut de microsoft, nu mai stiu daca asta ziceai si tu.

probabil ca adevarul e undeva la mijloc, da’ mai spre mine
http://en.wikipedia.org/wiki/OS_2

si, sa fim seriosi, nu poti sa le plangi de mila lu’ ibm oricat te-ai stradui, da un ochi la finantele baietilor pe anul (incheiat) 2006
ibm: http://www.ibm.com/investor/financials/index.phtml
microsoft: http://www.microsoft.com/msft/reports/ar06/staticversion/10k_fh_fin.html
ai putea sa tragi concluzia (corecta) ca ibm sunt aproximativ de 2 ori mai grei ca msft

plecaciuni

Categorii:baliverne, suleimenituri Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: