Prima pagină > cugetare, suleimenituri > Horia Roman Patapievici

Horia Roman Patapievici


Horia Roman-Patapievici: „Responsabilitatea personala a fost facuta caduca de identitatile asumate pe internet.”

Sa-mi trag una. Nu ti se pare cateodata ca oamenii, chiar si cei mai destepti dintre noi, se impauneaza cu folosirea unor cuvinte doar
de dragul efectului sonor? Macar daca ar fi dus-o pina la capat:

Responsabilitatea egoului, ca nivel al fiintei, este re-amplasata treptat si exhaustiv caduc de metafizica identitatilor transcedentale asumate in lumea virtuala.

Carevasazicule, contul pe web este o identitate virtuala impersonala si de aici dilema lu HRP. Adica nu se poate chiar daca exista!
ce-i aia marchat? turta dulce si …?
Presedintele Basescu si premierul Tariceanu au participat, joi, la reuniunea Consiliului European de iarna si la evenimentele care au marchat aderarea Romaniei si Bulgariei la UE.
Presedintele CE, Jose Barroso, a spus la inceputul spectacolului, in romana si in bulgara :”Bun venit in UE! Bun venit acasa!”.
Aderarea celor doua tari a fost marcata simbolic printr-o harta uriasa de turta dulce, la care au fost „lipite” Romania si Bulgaria.

marchat? vad in cartea de bucate ca e turta dulce la vinclu
e o combinatie lingvistica de fapt, o omonimie folosita in sens de toponimie efemera. marshat combinat cu marcat, au dat marchat. marshat pentru ca asa a intrat romania si bulgaria in ue. marcat pentru ca era si lobontz de fatza.

zic si de hiperglicemia generalizata dupa ce au halit polonia? stiu ca la franta s-au oprit, turta dulce avea o linie vaginot.

pe hrp tre sa-l iei cu lingurita, altfel evanescezi concretionar
eu cred ca el a crezut ce spune. ca s-a inselat insa, sunt gata sa demonstrez cu vorbe. cele doua personalitati – concreta si virtuala – nu sunt mutual exclusive. daca ar fi demonstrat dimpotriva, m-ar fi convins. a aruncat insa o lema nefundamentata logic, o prezumtie de vinovatie, in lipsa circumstantelor agravante. concomitent, spre convergenta personajului totusi, a facut-o in nume personal, in timp ce noi o barfim virtual. evident, insa, chiar si in acest context, personajul vorbeste nazal.

Un NU hotarat brazilor de Craciun
A Toronto judge has banished a Christmas tree from the lobby of a provincial courthouse, saying the „Christian symbol” might alienate people of other faiths.

Judge Marion Cohen ordered that a small artificial tree on display in the Ontario Court of Justice be placed in a back hallway, out of sight of the entrance.

She wrote in a note to staff that she didn’t think it was appropriate that when people entered the courthouse, the „first thing they see is a Christian symbol.”

adevarul e ca un brad de craciun intr-o curte de judecata e cel
putin sardonic. adica vine omu sa plateasca o amenda, sa stea in puscarie o vreme sau sa se judece la oase, si prima chestie de care da cu ochii e un brad de craciun!!! absurd! nu merge. intrarea intr-o curte de judecata ar trebui sa fie ca intrarea in puscarie, cu pitbulli si cu gardieni inarmati pana’n dinti, cu garduri si cinspe porti cu zabrele, sa zici merci daca scapi viu de-acolo si sa nu mai vrei inca o data. explicatia cu crestinismul e si ea buna, da’ e pe locul 2. sa presupunem ca e un negru arestat, el nu sarbatoreste craciunul, ci kwanzaa (nu stiu cum se scrie). ce e kwnazaa, daca nu esti negru nu stii, asa ca nu pot sa va explic. ei, si intra negru’ nostru si da cu okii de brad. WTF bro, yo’ what’s up yo, who’as the moda foca zat put the tree inside? doesn’t they know I ain’t celebrate cristma’? I’ll sue their ass off, my rights is denied! ei, decat sa ai asa ceva, mai bine bagi piciorul, tai copacu’.

Categorii:cugetare, suleimenituri Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: