Prima pagină > Comunism > Marx – Sisteme si Utopii

Marx – Sisteme si Utopii


probabil ca insasi discutia despre sisteme este periculoasa, in sensul ca ne avantam in filozofie – si n-am chef, ne expunem de-aiurea, nu istoriei sau cititorilor, ci speculatiei ieftine, care nu ne caracterizeaza. Deloc, nu vreau sa te vad in final ca-ti reconstruiesti casa intr-un stil wittgensteinian. mai departe, in stilul in care problemele pornite de marx s-ar putea sa fi fost evitate daca s-ar fi abtinut de la publicat toate prostiile scrise la betie, poate nici noi n-ar trebui sa ne publicam toate astea.
poate ca mesajul e mai mult pentru mine, tre sa incerc sa ma intorc la chestii concrete, criticabile fara riscuri sau necesitatea unor cunostinte oarecare.
ah! mi-am amintit. am zis ca ideologiile s-au mai calmat, exista insa cel putin o tendinta ingrijoratoare, cel putin pentru lumea libera, nu pentru noi romanii (care suntem oarecum obisnuiti cu asa ceva) – spionajul guvernamental total, crearea bazelor de date comune, posibilitatea de a urmari o persoana aleatoare fara cunostinta acesteia, intr-un mod neintalnit inca. partile proaste – posibilitatea abuzului si rezistenta acerba si/sau indiferenta la critica fatisa. mi se pare cumva legata de ideologii pentru ca motivul afisat – heterorismul – merge pe linia manipulatoare pe care au mers si ideologiile precedente – religia, comunismul sau fascismul.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: