Prima pagină > baliverne, suleimenituri > exces de zel ? overdetermination

exces de zel ? overdetermination


Am gasit un cuvant misto: overdetermination.
Toata lumea vrea sa aibe autoritate, acest lucru se observa cel mai clar in scenariile de workplace, oriunde si din orice directie. Autoritatea este identificata cu putere si bani, nu vreau sa discut despre cat de gresita este aceasta identificare bi-directionala intre putere si bani, pe deoparte si autoritate pe de alta.

Sa zicem doar ca chestiunea care il preocupa pe individ este obtinerea autoritatii – cheia catre urmatorul pas: putere si bani.

Autoritatea e la randu-i ceva destul de relativ, perceptia sociala contemporana a autoritatii cuprinde diverse nuante: leadership, initiativa, knowledge. Intentia individului de a atinge aceaste iluzii incepe cu diverse constructii mentale. Ca si cand nu ar fi suficient de ridicol complexul situatiei, se pica in derizoriu de cele mai multe ori prin asocieri de natura socio-mitologica: muncind mai mult – vei obtine mai mult, depunand mai mult efort vei obtine rezultate mai bune. Evident ca realitatea infirma aceste ipoteze insa toata aceasta mitologie isi are radacini adanci in mentalitatea workplace. Aceasta mitologie este mobilizatoare, datatoare de sensuri, capabila sa explice sucesul unora si insucesul celorlalti. In aceste framuri, sucesul, putere, bani sunt direct proportionale cu cantitatea de munca depusa. Ingredientele devin mai diversificate in ultimii ani, incepem sa auzim din ce in ce mai des de confidence, determination si am ajuns astfel la cuvantul magic: overdetermination.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: