usa din dos


apropo de diverse manifestari ale dreptei, ti-am zis ca in primul hotel din SUA in care am stat m-au intampinat cu o biblie ?
chestiunea e ca sua e prin definitie o natiune a dreptei, scuza-ma ca ma burzuluiesc intr-atata cu afirmatii din astea dar cred ca la ora asta nu sunt multe tari mai convinse de destinul lor mesianic. Poate emiratele arabe unite … dar vorbeam de tari crestine (deci excluzi canada).

ba am o intrebare, fa (nu inversa fa cu ba) abstractie de definitia particulara a religiei, hai sa ne gandim la religie ca la o colectie de dogme. Statul e o notiune religioasa ? Magistratii sunt un fel de preoti iar sistemul legislativ un soi de sora mai mica a inchizitiei. Obedienta civica e ceea ce s-ar traduce prin bun credincios. Cred ca se poate merge destul de departe cu comparatia.

vorbind despre stat, tre sa faci diferenta intre monarhii si republici. monarhia merge mana in mana cu religia, te obliga sa crezi ca regele/conducatorul e ales de dumnezeu, pe cand republica nu neaparat. sigur ca exista (prea multe) asemanari si in cazul republicii, da’ numai din cauza „implementarii proaste”. pun ghilimele nu din cauza ca ar fi la hoha, ci din cauza ca unii spun ca si comunismul a ratat in final din cauza implementarii proaste. diferenta esentiala pe care o vad insa e cea data de dictonul cu crede si nu cerceta, in timp ce biserica te obliga pe directia asta, statul/republica nu, cel putin nu la modul ideal. la modul real sigur ca niste vanghelii si irina loghin care joaca rolul de legislatori si scot din ei niste chestii pe care poti sa le iei ori religios (nu cerceta!! roaga-te la dumnezeu ca o sa fie bine) ori psihiatric (nu cerceta!! daca cercetezi, o sa mori in semiotica prostiei, a carei interpretare este numarabil infinita – te las sa demonstrezi).

uite ca nu mai tin minte care din presedintii americani a zis-o, da’ unu’ a zis-o: america este tara care trebuie sa rezolve totul pe glob (scuze ca nu mai tin minte care, probabil unu’ mai ambitios). sa nu crezi ca ai descoperit talentul american mesianic, este de fapt o declaratie recunoscuta. lavinia, nevasta lu’ catalin care isi face doctoratul in stiinte politice mi-a zis. cand mai apuc o sa o intreb.

stii totusi ce ma amuza? ne cacam pe noi (poate eu mai mult ca tine, desi poate invers) ca americanii sunt pe o panta negativa, ca libertatile si drepturile se duc de rapa in timp ce vanghelizarea e la moda. ma uit totusi ce miscari vin totusi si din libertariana europa. englezii isi impanzesc londra cu camere de luat vederi si tot ce misca e inregistrat, nemtii au scos in afara legii sculele soft de capturat informatie (practic n-ai voie sa debughezi programe), iar de cealalta superputere a lumii, china, ce dreaq poti sa mai zici, aia fac culegeri de idei proaste si restrictive si le implementeaza pe toate. iar ca america e o natiune de dreapta (lucru care mai ales in ultima vreme s-a vazut in dominarea republicana), in principiu nici n-ar fi asa de rau. iar in practica, cu niste rumsfeld, bush si cheney (impreuna cu niste jurnalisti ca bill o’reily si inca o mocofana pe acelasi tipic), iti vine sa faci cu ei ca tepes doamne.

  1. Decembrie 12, 2008 la 2:55 am

    Stiu, ca sa zic asa! deci daca incepem sa primim telefoane de amenintare si scuipati pe pagini suntem pregatiti, avem brodit un mesaj cu mea culpe, smuls par din capete si de pe picioare + scuze din inima. Atitudinea eretica din postarea curenta, se va arata clar in mesaj, a fost doar o urmare a consumului de bauturi alcoolice si alte substante care ne-au stupefiat. Rugam, noi – carevasazica, sa fim crezuti pe cuvant!

  2. Decembrie 11, 2008 la 4:03 pm

    Deci vezi să nu dea nişte „oameni de bine” peste postul ăsta că îşi varsă aici chiuveta cu lături. Adică să zici de dreapta altceva decât : sublim! e de neadmis. Iar să nu ai orgasm la vederea steagului cu dungi şi steluţe e pur şi simplu scandalos.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: