Prima pagină > Articole, baliverne > abuzul corectitudinii politice II

abuzul corectitudinii politice II


cum ai putea sa demonstrezi ca aplicatia chioara a oricarui principiu, oricat de bun, e intotdeauna gresita? inductie incompleta?
si, sa raspund, sigur ca pc e doar bullshitu’ pe fatza, doar avem nevoie de voturile netotilor carora pc le suna bine. asta mi se pare alta similaritate cu comunismul – suna bine. nu stiu daca-l stii pe bill maher, comedian – http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Maher (da un ochi ca tipul e bun), avea un show politically incorrectness. cred ca ti-am mai zis de el, chiar imi placea, da’ se pare ca la un moment dat a devenit PREA incorect, asa ca showul lui de pe public cable s-a mutat pe hbo. beton.

e ceva la care ma gandesc de o buna bucata de vreme, nu am nicio idee de ce se intampla asta dar pe undeva ai cuprins ceva dintr-un eventual raspuns in intrebare, pentru ca aplicarea principiului se face chior mai devreme sau mai tarziu

istoria demonstreaza cu prisosinta ca tot timpul in decursul unui astfel de proces anumite forte/grupuri sau indivizi kicks in si incep alterarea procesului cu sau fara cunostiinta, e trist ca uneori o fac cu cele mai bune intentii

orice se intreprinde, intial cu buna intentie, se degradeaza ulterior in mod penal si irevocabil in a deveni instrumente cu care cei alesi manevreaza restul maselor

E o intrebare la care ar fi cazul sa ne gandim cu mintea limpede, unde se intampla aceasta turnura si la ce moment t. Una din teoriile mele, cred ca ti-am mai povestit de ea, e chestia cu abuzul sistemului de catre individ, sistemul care se apara si care prin intarirea propriei securitati constrange individul, problema insa e mult mai vasta, ce zic eu explica doar intr-o mica masura strecurarea dereglarilor in sistem.

Ia de exemplu CAPTCHA, e iritant sa ai CAPTCHA la tot pasul si orice basina pe care o postezi pe web mai nou are CAPTCHA cu sau fara rost.
Evident ca daca nu ar exista nigerienii care sa bage spam in disperare si alti cretini care abuzeaza orice textbox, captcha nu te-ar mai irita la orice pas.
Dar pentru ca ei exista, e necesar un extra-step de verificare. Daca stai sa te gandesti cu tot cu captcha un spammer poate trece peste si poate posta ce vrea muschii lui. Ce se evita insa sunt chestiile monstruase, gen spamming software, chestii care se arunca pe web si posteaza bucati de spam unde o astfel de verificare nu se face.
Deci, captcha e o solutie in fata unei aberatii care perturbeaza o clasa de sisteme.
Chestia e ca oricum faci ajungi in final la individ, la intentia de subminare, sau pur si simplu la rea-intentie. Cum sa faci un sistem care sa fie bullet-proof in fata abuzurilor …

Reclame
Categorii:Articole, baliverne Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: