Prima pagină > economie > 7 pacate ale managementului in vreme de criza

7 pacate ale managementului in vreme de criza


(inspirat adanc din http://www.dcvelocity.com/viewpoints/?article_id=2159)

Inainte sa dau drumu la articol/traducere/interpretare etc, trebuie sa zic ca am fost foarte dezamagit de ce a iesit in final, bag picioarele in ele de traduceri. Asta ca sa nu zic ca citind eu articolul original m-am ginit ca e interesant dar dupa ce am insistat pe fiecare vorbulitza si wordulitza mi-am dat seama ca e un bullshit. Chestia e ca intre timp deja terminasem traducerea si am zis ca tre s-o public ca doar n-am muncit dejaba. Asa ca iac-o:

7 pacate ale managementului in vreme de recesie

1. Teama. Cea dintai emotie pe care multi o simtim in astfel de vremuri: frica de a nu ne pierde joburile, de a nu ne pierde sursele de venit, credibilitatea etc. Desi pe de alta parte ar fi desigur naiv sa nu ne pese, acest sentiment al fricii poate actiona impotriva noastra in sens destructiv emotional. Nimeni nu poate fi productiv in adevaratul sens al cuvantului in conditii de frica. Trebuie gandit ca in orice scenariu cei mai multi dintre noi vor supravietui cu bine acestei recesiuni, de aceea ar fi benefic si necesar de a ne concentra energiile in sens pozitiv si a ne canaliza in sensul resursele in sensul rezolvarii problemelor.

2. Panica – din pacate in urma fricii panica e ceva inevitabil, din nou trebuie mentionat ca in astfel de timpuri nu sunt recomandate schimbarile drastice, radicale in ceea ce priveste modul de operare. E necesar ca planificarea sa substituie haosul provocat de panica.

3. Gandirea pe termen scurt. Exista tentatia de a lua decizii care sa peticeasca ici si colo problemele existente sau de a produce mici economisiri. Taierea bugetului departamentelor adiacente (tehnologie, cercetare etc) nu va servi interesului pe termen lung.

4. Lacomia. Pe termen lung e benefica o atitudine care sa asigure un mediu de functionare si de productivitate sanatos, trebuie stiut ca a trage avantaje de pe urma unor situatii conjuncturale in astfel de timpuri va aduce pagube agentilor economici din jur creand astfel disfunctionalitati si dezechilibre.

5. Comportament neadecvat. Comportamentul fata de cei din jur se va reflecta mai devreme sau mai tarziu in ostilitatea care se va crea in jurul nostru mai devreme sau mai tarziu. Chiar in conditii de dezacord de principii, este in interesul nostru ca discutiile sa se poarte in conditii de respect si curtoazie.

6. Necinstea. Coborarea standardelor morale si de etica profesionala sau comportamentala reprezinta doar prima piesa din lantul de repercursiuni care s-ar putea intoarce impotriva ta.

7. Sentimentul de complacere. In final ultima optiune pe care cineva o poate lua e aceea de a nu face absolut nimic, evident ca nu trebuie sa ne panicam insa nici sa ne culcam pe o ureche asteptand ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Succesul in astfel de timpuri depinde de atitudinea pro-activa, increzatoare, pozitiva, curajoasa, gata de a lua decizii bine planificate si gandite.

Reclame
Categorii:economie Etichete:,
 1. lanternativa
  ianuarie 18, 2009 la 12:20 pm

  … si eu astept…. si tot astept… sa moara dreaq odata matusa aia a mea batrana si miliardara, in lei de pe vremea Regelui.

 2. groaznix
  ianuarie 16, 2009 la 4:32 pm

  ma enerveaza la culme toate sugestiile negative – ce sa nu faci. mi-ar place sa vad si ceva pe partea cealalta, suficient de concret si nembiguu cat sa permita unui mediocru ca mine sa se descurce si s-o duca bine.
  ai inteles, vreau sa vad un articol/carte „cum sa te faci milionar (in dolari/euro, nu in rupii sau tzekini) in 21 de zile, muncind 8 ore pe zi, legal, in acelasi timp facand cunostinta si cu 21 fotomodele de la victoria secret”. de exemplu. stai sa ma gandesc cum ar incepe cartea: „Exista o mentalitate generalizata cum ca este imposibil, sau cel putin improbabil, sa devii milionar…” etc.
  astept continuarea.
  astept.
  astept.
  ….

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: