Prima pagină > cugetare, fantasmagarii > Expansiunea Terrei

Expansiunea Terrei


Pai sa te tii ca m-am grabit cu titlul ca ziceam sa anticipez cumva insa chiar despre asta e vorba, nu glumesc. O noua teorie pentru mine o constituie cea a Expansiunii Pamantului.

Expanding Earth Theory

Ipoteza cu pricina e mai veche decat te-ai fi asteptat, pina si Mos Darwin si-a explicat niste probleme prin intermediul ei. Ulterior insa nume la care fizicieni si matematicieni isi scot palaria: Tesla, Pascual Jordan si Paul Dirac au venit cu sugestii, completari si au afirmat serios ca ipoteza asta nu e deloc o gluma, bai voi aia din spatele clasei ia ciocu mic ba. Ma rog, ulterior cred ca s-a scos din manuale, eu habar n-aveam de chestia asta ca altfel …. ma rog. Au mai fost unii care au explicat si gravitatia bazandu-se pe expansiune asta (sau invers), in plus ca cica ar fi o super energie care furnizeaza sursa de materie pentru expansiune.

Si fii atent ca g a scazut in ultimele miliarde de ani. Cum care g? g- constanta gravitationala bineinteles.
Nu prea pricep cum adica daca pamantului ii creste raza g ar trebui sa creasca dupa capu meu.

Oricum ce ma gandeam eu ca e interesant, desi nu cred in teorie, as fi in stare in sa sa explic ceva cu ea. Incalzirea planetara. Pai daca raza planetei creste si noi suntem la suprafata inseamna ca ne apropiem de soare. Ma rog gandeste-te si tu si dezvolta daca ai chef.
Auzi, dincolo de fenomenul de subductie care mi se pare mai mult o fandoseala a geologilor cum iti explici tu straturile alea … geologice, cum dreq se cheama, ca totul se ingroapa, civilizatii, dinozauri. Intelegi? Pai asta cu expansiunea pamantului mi se pare sexy ca explica mai misto niste chestii decat teoria statica. In plus incepusem sa ma cam satur sa ma gandesc ca pamantul se invarte ca prostu prin spatz de miliarde de ani fara pic de originalitate.

Categorii:cugetare, fantasmagarii Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: