Prima pagină > Articole, economie, idei ratate > mi-au mai furat o idee

mi-au mai furat o idee


Continuand cu seria de idei de afaceri ratate si nu numai, mentionez o alta idee fantastica pe care vad ca nu’s singurul care va sa zica ca o, virgula, are (uite ca nu mai stiu unde sa pun virgula, tre sa mai studiez gramatica vangheliana care este). Obama – http://www.opencongress.org/articles/view/819-Recovery-gov – vrea sa faca un site pe care sa publice cheltuielile guvernamentale, intr-o miscare demna de topul „transparentei, supravegherii atente si a responsabilitatii”.
Acum, trebuie sa explic, ideea e fantastica prin prisma faptului ca apartine literaturii fantastice, orice gand ca asa ceva s-ar putea intampla la noi in tara noastra cea patriotica trebuie pus in lista alaturi de basmele romanesti, de proza lui Allen Poe (Edgar pentru prieteni), si poate chiar de Solaris sau Dune. Si sigur ca afacerea n-ar fi fost una neaparat profitabila, sau macar sigura din punct de vedere al scapatului cu viata, dar era o idee. Astept pe cineva mai curajos s-o propuna guvernului roman, partidului psdist, ligii romane de fotbal si primariei 5 a capitalei. Ar mai fi, dar orice inceput e salutar.
Va salutar!

Reclame
 1. yuhoo
  ianuarie 26, 2009 la 7:58 pm

  Noi suntem, putem fi, am fost sau am vrea sa fim factorii responsabili si de decizie din judetu mehedinti sau unde puii mei o fi craiova.
  Si atunci noi putem sa spargem banii de la voi cum vrem noi. Haidi ba ce dreq, e simplu.

 2. ianuarie 26, 2009 la 6:59 pm

  🙂

  Facand abstractie de cine este „noi” in comentariul tau (stai sa fac acordul: cine suntem „noi” in comentariul nostru), recunosc algoritmul ca fiind unul din cele „clasice” in implementarile de procese economice romanesti, cred ca l-am vazut si in cartile de algoritmi ale lui donald knuth, undeva mai catre erata.

  Vad ca ajungem la o problema de ou sau gaina – cum implementam un proces care trebuie sa fie controlat de procesul rezultat din implementarea primului proces? Sa desenez?

 3. yuhoo
  ianuarie 26, 2009 la 6:32 pm

  Treaba ar putea incepe si la noi la craiova, ideea e buna, s-ar putea aloca cateva jde miliarde pentru inceputul proiectului care bani s-ar face jumi juma intre noi si contractori. Dupa care s-ar re-analiza situatia si s-ar mai baga inca ceva milioane in buzunarele noastre si ale contractorului care ar putea fi schimbat pe motiv de iresponsabilitate. Dupa care o tinem asa in schimbari o vreme iar in final inchidem proiectul din lipsa de fonduri. Sunt gata sa recunosc ca ideea e minunata.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: