Prima pagină > forme diforme, idei ratate > constipatii spirituale – noica

constipatii spirituale – noica


Numele filosofului Blaga a fost acoperit in anii din urma de figura dominanta sub aspect patern si matern de numele marelui politician cu acelasi nume dar Vasile.
Acestui ghinion implacabil al istoriei, imposibil de anticipat, i s-au adaugat de-a lungul timpului alte uluitoare evenimente cum ar fi comentariul unui alt filosof care nu s-a mai putut abtine si a scris cum ca „Cu Blaga triumfă românescul în filosofie”.

Singura scuza pentru Noica este faptul ca din capul locului, alaturi de titlul mirobolant cu care ne loveste in moalele capului, acesta are o sclipire de constienta adaugand: „Inconstientul În Opera Lui Lucian Blaga”. Este un indemn la liniste si empatie, intelegere pentru semenii nostri cu probleme; evident „Inconstientul” il reprezinta persoana domniei sale, singura motivatie de altfel pe parcursul tezei care justifica maretzul titlu, asta ca sa nu vorbim ca inconstientul la care se refera prietenu lu Gabriel si Andrei (Plesu), este de fapt subconstient.

Reclame
Categorii:forme diforme, idei ratate Etichete:
  1. yuhuu
    ianuarie 27, 2009 la 9:34 pm

    ok, m-am infuriat si am cautat pe google. pai asta e nimic cu inconstientul. Un alt profesor de la tara s-a slobozit cu vorbe spumegand asupra lui Blaga zicand:

    „Mit si filosofie in cosmologia lui Blaga”, poate e vorba despre Vasile, ca daca se refera la Lucian s-avem pardonnu vad legatura.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: