Prima pagină > Comunism, economie > cartea alba a capitalismului

cartea alba a capitalismului


In spatele discutiilor se afla refrenul la moda al dezbaterii pe care o auzi la orice colt zilele astea: scoala austriaca sau keynesiana. Adica intre capitalistii pur sange si cei socialisti.
E interesanta atitudinea asta a capitalistilor ideologisti, fundamentalisti, pe care ii are america, vad la acesti oameni un soi de suspin adanc pe de-o parte rapusi de nostalgia vremurilor de odinioara iar pe de alta la gandul ca idealurile capitaliste au fost intinate. Desigur ca in final cu totii suntem confuzi apropo de ce inseamna toti acesti termeni, chiar si cei mai intelepti urmasi ai lui Hayek simt ca termenii si teoria le-a fost cumva furata si pus altceva in loc sub acelasi nume.
Nu pot sa nu observ cu avantajul meu romanesc, ca tipii seamana cu Iliescu cand a aparut la tv de revolutie acuzand gasca lu ceasca ca au intinat idealurile comuniste.
Ce urmeaza ?! Un Tismaneanu care sa scrie cartea alba a capitalismului + procesul capitalismului.
Eventual Obama va initia Comisia Nationala pentru Analiza Regimului Capitalist in SUA.
Cenusa in cap, documentare, filme artistice cu oameni subjugati de joburi, umiliti in fiecare zi de tirania sistemului, propun Nicholas Cage in rolul inginerului genial care e tarat prin sedinte zilnice inutile si Jack Nicholson ca manager care se crede stapan pe viata angajatilor, o bruta fara habar despre ce se intampla in jurul sau.

Al dreq de asemanatoare toate: orice revolutie incepe cu teroristi (!sic de obicei sunt straini), dictatorul e impuscat/spanzurat (Ceasca, Saddam), armata e acuzata dar nu e vina ei (la noi si la ei), se da vina pe cine vine la putere (Bush, Iliescu), e considerat un idiot (Iliescu, Bush), dupa aia vine alt tap ispasitor (tap la noi, Obama la ei), trece si asta … deja suntem cu un picior in viitor dar e lesne de imaginat ce-o sa se intample. Iar Iliescu ?? Candideaza Bush a treia oara ??

Reclame
  1. groaznix
    februarie 6, 2009 la 9:33 pm

    uiti ca mai exista un bush – jeb (sau jebb, sau jebbb) bush. fost guvernator al floridei, din cate l-am vazut stie ce vorbeste cand deschide gura, zici ca nu-i frate cu w. nu se indeparteaza prea tare de linia republicana, mergand la extrema, dar totusi unul dintre bushi care ar merita o atentie, macar pentru diversitate.
    ma intreb daca iliescu n-are si el un frate, dintr-o realitate paralela. geamanul bun, cu cioc.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: