romglish


O alta performanta lingvistica a celor de la EvZ face victime printre cuvintele limbii romane. Sub titlul „Dealerii auto îşi apără ilegal serviceurile” articolul te anunta in romglish ca ceva e naspa. Check it out! Atacul in plan gramatical al pluralului unui substantiv, service-serviciuri, cu atentat de lipire sub coada a unui articol hotarat, nu lasa niciun dubiu, ziaristul nostru e un imigrant american care incearca din rasputeri sa invete limba romana. Din partea noastra carevasazica, toate felicitarile. Pentru inceput e bine insa credeam ca la posturi de ziaristi buna cunoastere a limbii romane e obligatorie !

Reclame
 1. lanternativa
  aprilie 20, 2009 la 3:04 pm

  Parerea mea e ca tipu’ vroia sa scrie serveceurile, adica veceuri cu servo, ca tot vorbim despre auto.

 2. aprilie 17, 2009 la 4:57 pm

  romanu e sofisticat cand vine vorba de limba, nu stiu cum o fi la altii insa pe continentu american treaba sta extrem de simplu prin comparatie. dublu intelesurile sunt o raritate, rebusurile sunt simple si la obiect nu cu definitii subtile si alegorice. la romani se practica cu titlu de lauda genul asta de limbaj cu sens multilateral aplicat, e semn de aristocratie. ok, stiu ce zic eu nu are nicio legatura cu subiectul si predicatul articolului; treaba in articolul curent e despre raducioi sau despre imbecili care fac pe desteptii sau despre si unii si altii.

 3. groaznix
  aprilie 17, 2009 la 3:52 pm

  ma omori de ras. Eu imi culeg perlele din Adevaru’, care radea de Mutu ca „incurca vresurile” de la imnu’ romanesc. Mai da-o-n basca ei de treaba. Si Adevaru’ e ca nu ai mult de cautat pana gasesti perlele astea. De locurile in, care, pun, virgulele, sa nu, mai zic.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: