Prima pagină > baliverne > logicum debatae nonsensum

logicum debatae nonsensum


nu exista politete si decenta in astfel de conditii, in masura in care individul nu incalca alte legi (ma scuzi ca suspend acest punct in generic dar ma refer la legi penale, criminale, gravitationale etc) chiar l-as plati pe individ sa scrie ce ii trece lui prin teasta. faza cu platitul e moetaforica evident, a se substitui cu „l-as incuraja”.
in ultima instanta ma intereseaza exclusiv formarea si cultivarea unei elite prin selectie, este treaba fiecaruia si optiunea pe care gasesc de cuviinta sa fie respectata, de a fi idiot, pacalici, clown etc. A selecta insa acea elita nu poate fi sarcina mea ca individ (sau individa), ci procesul natural al selectiei, omul trebuie expus la diverse culturi, ispite daca vrei, tendinte, prostii. Sleahta de guristi si contopisti expun in cadrul mecanismului de selectie tocmai neverosimilul, anti-paternul stabilit in ultima instanta in cadrul filtrarii de idei. In practica e nevoie nu numai de proceduri de succes ci si de exemple clare de ne-urmat.
Ce scrie un individ, ce crede el, convingerile lui, asta e ceva ce tine de sansa lui de exprimare si de posibilitatea ca eu sa pot prelua, filtra, asimila, sluji ca anti-exemplu etc din experienta lui. A contrazice o idee inseamna a ma plasa intelectual la nivelul ei, iar a o face public poate avea dupa caz fie conotatie narcisistica, fie de auto-corupere si pierdere de vreme. In aceasta ultima categorie a auto-coruperii includ comentariile critice la ceva ce nu se merita.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: