Prima pagină > Articole, baliverne, cugetare > logicum debatae nonsensum

logicum debatae nonsensum


bien-inteles, ne e dat sa ne simtim foarte confortabil in ambianta logica, evident suntem cablati de mici sa o luam de buna, sa facem deductii, sa rationam in spiritul logicii, sa cautam sa ne explicam absolut orice prin prisma acesteia. si cand chestii se intampla ne sta mintea in loc; ba cum dreq e posibil ?
bai man, nu ti se pare periculos ? nu ti se pare ca e un punct de vedere aproape religios aici cu logica asta ca o credinta oarba ? Cred ca ne complacem in farama noastra de micro-univers logic refuzand refulati realitatea empirica, irationala si fututa in cur de ciufuta, asta e ceva ce refuzam sa acceptam; si nici nu vrem sa auzim de ea, auzi.
Noua ne place sa prezicem, ne excita chestia asta, sa anticipam dar o facem situandu-ne in zona asta minuscula decupata din realitate, zona asta pe care o numim logica.
Stim bine ca 99.99% sau mai mult din evenimentele care se petrec in jurul nostru nu le putem anticipa, pe partea cealalta a ne chestiona singurul instrument de evaluare pe care il stim (logica) e ca si cum ne-am apuca sa cuantificam „ce nu stim”. Ia gandeste-te tu la ceea ce nu stii.
Pentru ce avem mintea si creerul asta, ca sa il folosim logic ???, pai are careva tupeul sa strige ca de fapt ne-am ales cu un user-manual gresit si ca de fapt ar trebui sa interpretam totul in jur intr-un mod diferit ??

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: