logicum debatae nonsensum


Ma rog, ce dreq vroiam sa zic, pai bine colega si atunci ce facem, impunem poporului sa nu mai scrie ? nu ar fi asta o contrazicere a unor conditiei de libertate a omului, fie ea logica sau nu (apropo cum demonstrezi ca libertatea e un concept logic si mai cu seama ca prezenta ei nu e desertaciune).

ok, suntem in grand finale la alegerile prezidentiale. interviul e televizat. eu si cu tine. fatza in fatza, inclestarea e dramatica, sondajele pre-electorale ne plaseaza la o egalitate periculoasa perfecta, orice propozitie, orice cuvant, orice sunet se traduce in avantaj si scor electoral. ne privim ochi in ochi. ne-am zis deja tot, mascari, pumni, vorbe si ocara, am vorbit despre platforme, despre intentii, despre cadre macro si micro, mai sunt 2 minute in care ne aruncam unul altuia o intrebare, tu esti primul, incerci lovitura, iti iese insa pe ecran nu se vede, intervine arbitrul, decizia finala e a telespectatorilor; mai am o sansa, ultima intrebare e a mea si raspunsul e al tau: domnule, dumneata crezi in logica ?

hai sa zicem ca extrag ideea principala: „But if I can’t trust my own thinking, of course I can’t trust the arguments leading to Atheism”. Este clar ca omului i se pare ca exista o inconsistenta intre „presupunerea ca nu exista god” si „gandire”, pe care cu abilitate o defiinteaza in paragraf. Din pacate, nu exista (nu prin „rationament”, in sensul descris de el), pentru ca daca nu avem mecanismul prin care putem gandi cu un grad de adevar suficient despre ateism sau god (urmand presupunerii ca nu exista god), atunci nu putem considera ca adevarat sau fals nici rationamentul lui. In concluzie, „yes, I can’t trust my own thinking, so I can’t trust the arguments leading to atheism, BUT I can’t trust this reasoning and conclusion either. I can’t trust shit”.
am fost clar?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: