Prima pagină > baliverne, suleimenituri > pumni in ochi – fotografiatu interzis

pumni in ochi – fotografiatu interzis


sa nu uiti, darie. filmul imi aduce aminte de semnele alea de interzicere a fotografiatului pe care le vedeam prin spatele blocului in zona unde erau unitatile militare, chiar era un loc anume acolo care se transformase in groapa de gunoi intre timp insa semnul ramasese acolo pe stalp „fotografiatu interzis”, ba chiar il schimbau sau vopseau cu regularitate, copil fiind paduri cutreeram si ma-ntrebam adesea si de zor cine piz masii o sa faca poze la gunoaiele alea.

http://www.youtube.com/watch?v=6TVfUVRsOZE

A, mai erau semne de interzis fotografiatu pe unde nu te asteptai prin comunele alea unde mergeam la practica agricola unde nimeni in 10 sate nu avea un aparat de facut poze, in final am inteles care era ideea, spatiul comunist era impartit riguros, in fiecare din aceste zone trebuiau plantate niste semne care sa iti starneasca proasta dispozitie, sa te faca sa te simti ca ceva nu e in regula si ca nu e totul cum vrei tu. Sa iti amineasca ma ca nu ai voie niste chestii care in veci nu ti-ar fi trecut prin cap insa tocmai alea, in mod subtil, e bine sa iti sugereze ca asa in general nu faci tu asa cum vrei.
In filmul de fatza ma enerveaza amandoua taberele motivele sunt complet diferite, insa partea cu politistii si cu interzisul filmarilor mi-a adus aminte de povestea de mai sus.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: