Prima pagină > baliverne, cugetare > concediul de fraternitate

concediul de fraternitate


http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/849464/Este-necesara-prelungirea-concediului-de-maternitate/

Intai de toate inducerea in eroare e evidenta: care prelungire ?
Uite asa ma enervez citind presa apropo de ce le mai trece prin cap la unii si la altii, fie ei in Europa, in America, China sau Bangladesh. Ei, se pare ca mai nou marele parlament european s-a gandit, razgandit, scobit in nas, in cur si luat de la capat si a venit cu o noua lege prin care, generos ca orice parlament, a zis ca da minim 20 de saptamani de concediu … cui ??? mamelor. Adica nu ca sa te apuci sa scrii oda mamei sau sa discutam despre dreptul acesteia de a avea un copil, desi cei de la parlament ar fi in stare sa o faca ca evident d’aia stau ei acolo sa chibzuiasca la tot ceea ce ei habar n-au.
Nu ma refer sub nicio forma la aspecte emotionale, personale, sexuale, instinctuale sau alte motivatii care duc la nastera unui copil. Ci la faptul ca nasterea unui copil reprezinta (daca vrei sa gandesti) un aset de o importanta majora din punct de vedere economic si social. Criza in care ne aflam, dincolo de aspectele ei geopolitice si economice, este o criza demografica in tarile dezvoltate. Presiunea asupra clasei medii este extrema si exercitata de o lunga perioada de timp. Dincolo de stres si griji, de frecusuri si impotenta, de pornosaguri si futere din viata de zi cu zi, oamenilor nu le mai arde de facut copii. In societatea noastra super-superioara si super-fucking dezvoltata ti se transmite la orice pas, de sus pina jos, ca a avea un copil e un privilegiu si o chestie care o sa te coste de o sa te usture o lunga bucata de vreme. In Romania o mama avea in anii 90, dreptul la pina la 2 ani de concediu de maternitate, bineinteles ca din cauza nemernicilor inconjuratori (fie ei sefi sau manageri) nu foarte multe femei puteau sa isi permita acesti doi ani. Totusi ei (anii) existau acolo la lege. Actualmente legea zice 126 de zile in Romania. Iar Ieuropa – minte creatza – vine si decide ca maternitatea nu e necesara mai mult de 20 saptamani, adica 100 de zile.
Aceste guverne criminale, pline de idioti si incompetenti neglijeaza aspectul fundamental al insasi existentei umane, al sensului pe care un copil il da vietii si al rolului acestuia (ok, vorbim economic). Concediul de maternitate a ajuns o batjocora, o adresare nedemna a celei mai importante datorii pe care o are orice fiinta umana, aceea de a procrea. Suferim si vom suferi economic si social, aprobarea acestor masuri iresponsabile luate de o clasa politica iresponsabila. Concediu de maternitate trebuie sa fie obligatoriu minim 2 ani.
Pentru cei care traiesc in SUA si care au fost invatati a fi calcati in picioare si unde concediul de maternitate e 3-4 luni, n-au decat sa se tavaleasca pe jos de draci ca 2 ani e prea mult, e treaba lor daca nu sunt in stare sa priceapa. Europa insa greseste fundamental luand SUA ca exemplu.
Rolul la care am fost cu totii adusi, acela de agent de productie, e in regula atat timp cat nu il comparam cu rolul de mama. A merge la servici si a-ti face treaba pentru o suma de bani, e ok, as zice chiar decent. Nu ma forta sa zic ca e o mandrie, o onoare, o nevoie de ajuta societatea etc, nu ma forta sa zic asta ca m-apuca sila. As vrea sa donez jumatate din salariul meu cu conditia ca cativa din colegii mei de servici sa stea acasa si sa nu faca nimic; am convingerea ca in felul acesta ei ar ajuta societatea mult mai mult. Insa a compara ceea ce oricine pe lumea asta infaptuieste mergand la jobul lui sau al ei, cu jobul de a fi parinte, este absurd, asta e o crima si o aberatie. O femeie care da nastere unui copil, pai vis-a-vis de treaba nu dau doi bani pe niciun job din lume, orice altceva paleste in fata importantei pe care o are nasterea si grija pentru un copil.
Iar parlamentu european s-a cracanat el asa putin si i-a venit ideea ca trebuie sa dea minim 20 de saptamani. Pai iti dai seama ca minim 20 de saptamani inseamna chiar 20 de saptamani, nu 2 ani cat era in Romania, ci 5 luni intelegi. Ca parlamentu europei nu are nevoie de copii, el are nevoie de parintii posibililor copii pe care sa ii fute ei cum vor si sa ii stoarca de energie, aia crede parlamentul de cuviinta. Restul e tacere!
Pai ma cretinilor care ganditi ca pe voi nu va intereseaza sa platiti concediul unei mame, ca fiecare sa faca ce crede cu banii lui si prin urmare procrearea e sarcina fiecarui prost in parte. Intai de toate, voi ati auzit de pensie? Cine o sa iti plateasca tie pensia cand o sa ajungi acolo ? In afara de asta, cand ai un copil vrei sa ai casa mai mare, trebuie sa il imbraci, sa il trimiti la scoala, sa il duci la doctor, sa ii cumperi sute de mii de chestii care altfel nici in veci nu te-ai gandi la ele. Astea toate inseamna consum, inseamna dorinta de a face mai mult, de a produce mai mult, motivatie, astea toate misca societatea, pai hai sa nu mai faca nimeni copii pentru ca tu te gandesti ca lumea incepe si se termina cu tine. Socotelile astea pot fi cu mult mai filosofice si dependintele cu mult mai mari, a avea un copil e un job mai important decat orice, ar trebui ca la nivel guvernamental sa se inteleaga aspectul si sa se ia masurile necesare, precum am zis: 2 ani minim obligatoriu concediu de maternitate, pina la 4 ani asigurarea prelungirii locului de munca. Ok, mai vorbim.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: