Prima pagină > Comunism, politruce > Dupa 20 de ani, Romania intre timp (si spatiu)

Dupa 20 de ani, Romania intre timp (si spatiu)


Ma gandesc ca de-a lungul istoriei romanii nu si-au inteles niciodata timpul, in cazul de fata timpul prezent dar extensia e valabila la trecut si viitor. Trecutul la romani e perceput ca o istorie, o poveste din care tot ce aveam de facut era sa iesim fuduli in vreme ce viitorul e o parte independenta a timpului in aceiasi perceptie national romaneasca, viitorul e o parte independenta a timpului, ne-legata de prezent, ce se poate decide singura, fara nicio legatura cu deciziile noastre prezente. Nicio responsabilitate nu trebuie asumata, viitorul vi-l faceti singuri mai copii, ca noi ni l-am facut pe al nostru. Iar prezentul copiilor nostri va purta insemnele auto-distrugerii noastre, iresponsabilitatii cu care actionam, votam, traim si ne lasam manipulati de interese obscure, decuplati de la realitate, plonjand in aceste zile in inconstientul abisal al unei decizii care de altfel ne reprezinta atat de plenar, de identificator, aceea de a narui sub o decizie electorala o munca si un drum care oarecum ne indreptase macar catre o ceva, catre o iesire din turma controlata de ticalosii unui sistem ticalosit. Intoarcerea cu spatele la timp care se petrece aceste zile sub ochii nostri, manata de forte oculte ale lumii dinauntrul nostru sau al societatii noastre, reprezinta o incadrare categorica in ceea ce am fost si suntem: o adunatura de trogloditi.

De-a lungul timpului romanii nu si-au inteles niciodata spatiul, ne vrem europeni si civilizati, m-am convins ca acestea sunt doar pretexte pentru niste scopuri grotesc de concrete, acelea de a ne crea un drum nestingherit prin Europa, de a putea fura sau chiar munci in liniste, de a ne putea confirma noua insine ca suntem importanti cine suntem sau pur si simplu in goana dupa o moda identitara. Vechile metehne nu se vor lecui vreodata, o data confirmarea primita (de multe ori chiar si auto-convingerea e suficienta) reintoarcerea la vechile obiceiuri se produce de la sine.

Functionarea organica a societatii romanesti este afectata de infantilism, deciziile pe care aceasta societate le ia sunt identice cu cele ale unui organism sclerozat, exista inca un instinct al supravietuirii insa viata romanilor pluteste intr-o superficialitate crasa, nu exista nicio dovada ca aceasta societate ar avea capacitatea unor decizii colective eficiente, productive, de promovare a unor valori, consistentza si continuitatea nu exista, mecanismele de promovare a unor valori la scala nationala sunt in forma complet infantila, nedezvoltata, incapabile de a produce acele masuri care sa ne transforme dintr-o masa amorfa intr-un sistem functional, productiv, angrenat in realitatea obiectiva.

Faptul ca dupa 20 de ani romanii sunt gata sa isi dea cheile pe mana mafiei care i-a distrus si macinat, dupa 20 de ani de sperante repetam greselile trecutului alergand intr-un suflet catre gurile hulpave ale marilor rechini: Patriciu, baronii locali, clasa politica expirata istoric a PSD-ului.

Un prim impact al acestor alegeri il va constitui un nou val al emigrarilor, usorul vad impotriva coruptiei constituit in cei 4 ani de administratie Basescu va fi distrus de urgia coruptiei care va pune stapanire pe tara. Nimic nu le va sta in cale, minciunile si nemernicia au inceput deja. Se vehiculeaza ca varianta aducerea acestui domn primar de la Sibiu, neamtu cumsecade, imi seamana cu ademenirea istorica cu un domn strain la care romanii au invatat sa fie sensibili. Fara a se intreba de ce, de unde si pana unde, se considera ca aceasta varianta ca un miracol, care miracol oricum ni se spune ca va dura cat timp Iohannis va face ce trebuie.

Dand crezare la asa ceva nu mai e nicio indoiala ca romanilor li s-au intunecat mintile, ceva s-a stricat in creerul acestui popor (Neagu Djuvara), iar semnele care se arata sunt nelinistitoare la orizont. Ne vor intoarce iarasi compatrioti de-ai nostri prin decizii controlate emotional in neguri ale istoriei de unde alti 20 de ani ne vom chinui sa iesim de-acolo cu dintii si cu unghiile, cu parintii si cu copiii nostri si vom plati din nou pretul amar al prostiei nationale, acelui dar cu care am fost zamisliti de a ne distruge munca peste noapte. Basescu nu trebuia ales acum 4 ani, alegerea sa a fost un accident istoric, unul din acele lucruri care inca dau speranta si care ne fac sa credem ca am putea fi altceva. E o prostie, o pacaleala, o nerozie si o iluzie ca am putea fi alceva decat suntem, o adunatura de imbecili care nu is va depasi nicicand conditia de sluga, de vierme, de nevertebrata.

Cu parere de rau ma bucur sincer daca ai plecat de-acolo. Voteaza. Dar nu-ti face iluzii.

Reclame
  1. groaznix
    noiembrie 25, 2009 la 6:51 pm

    ah, negativist moncher. as remarca vreo doua lucruri (triste) vizavi de mandra natie. in primul rand, rezistenta la propaganda pozitiva, indemnul lui nike „just do it” se va reflecta si va cadea pe jos din zambetul sucar de „las’ca stim noi ce urmaresti” al romanului brusc inteligent si experimentat. in al doilea rand, dincolo de zambet si in singuratatea personala, romanul nu e in stare sa spuna „eu pot”. mai rau, nu e in stare sa spuna „eu sunt”, clarificarea relatiei noastre cu noi insine, obligatorie dupa parerea mea, este obligatorie numai dupa parerea mea (si a ta?). oricum, ca sa inchei comentariul sentimental, pe de laturi si evident teoretic, de-aici ar trebui inceputa terapia, cu afirmatii simple si pe intelesul tuturor.
    inca una scurta, dupa parerea mea base si-a rezolvat relatia lui cu el insusi, vorbeste si actioneaza de pe platforma (din beciul?) omului care stie deja ce poate si ce vrea, si in premiera pe tara nu mai are nevoie de bullshitul atat de drag tuturor celorlalti. e grosier si dubios? probabil. o fi manarit diverse la viata lui? nu e exclus. este insa clar si logic? cred ca da. hai noroc si la votare

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: