Prima pagină > Articole > Ganditoru cu sotia la New York

Ganditoru cu sotia la New York


Adica nu orice New York ci New York Times gaseste de buna cuviinta sa adreseze cu adanca spasenie teme legate de vechile civilizatii din zona europeana in spetza Romania, Bulgaria, cultura de Cucuteni si sora ei Hamangia, si cred ca mai mult de atat insa nu am citit pagina 2 inca. Aricolea cu pricina e colea:
http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html?_r=1&hp
Cica inainte de greci, romani, Nil si Mesopotamia a existat aceasta cultura la malul Dunarii (Lower Danube) unde cica indivizii atinsesera un inalt nivel de maestrie in chestii pe care cu greu ni le imaginam acum ca ar fi fost posibile (atunci).

Deci care iti arde de vizitat, vezi aici expunerea si galeriile online:
http://www.nyu.edu/isaw/exhibitions/oldeurope/ Care nu, vezi ca expozitia e la Universitatea New York.

Mishteauk, Ganditoru merge si el acolo evident impreuna cu sotia sa. Cu speranta ca fericitul cuplu nu va emigra sau depune pentru vreo loterie a vizelor, le dorim calatorie placuta pe acolo.

The ‘Thinker’ and Female Figurine From Cernavodă, Hamangia, Cernavodă, 5000-4600 BC, National History Museum of Romania.

Acuma intrebarea de baza este ca daca individu dateaza de prin anii 5000 BC (Doamne Fereste!) asta inseamna ca el e roman ? De fapt sunt mai multe intrebari de baza pe marginea lu Gandi’ si evident a femeii sale dar ramane doar asta ca tema pentru acasa.

Reclame
Categorii:Articole Etichete:
  1. decembrie 3, 2009 la 9:26 pm

    idzi zic eu care e treaba cu Gandhitoru, el vine pe filiera Indo-europeanca si este precursoru lu Gandhi, uitate cu atentiune la el, zic la Gandhi statuia, pai mai e nevoie sa zic, seamana cu Mohanda Gandhi bucatica rupta. Atitudine, expresie, gandire, nevasta, totul e identic. Deci Gandhi nu e roman, ar trebui revendicat de poporul prieten indian.

  2. carevasazica
    decembrie 1, 2009 la 3:10 pm

    dupa cum sta pe ganduri, in mod cert e roman, ba chiar as sugera ideea ca e in timpul serviciului, la fel ca si tipa, care isi pileste unghiile si se gandeste ca de ce el nu mai suna pe celular. iar el nu suna ca se gandeste la tipa ailalta, din cucuteni, care statea la pridvor in cascioara, aia e un pic mai putin insarcinata decat astalalta, avantaj ea.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: