Prima pagină > forme diforme, idei ratate, politruce > Cand realitatea nu mai conteaza

Cand realitatea nu mai conteaza


Si uite asa trecuram noi de ziua cea mai aleasa, la rascrucea de vantu si dupe 20 de ani de cand am inceput sa fim altfel. Pai parca te apuca cu furnicaturi cand te gandesti ca Mos Brucan o fi stiind el ceva cand a aruncat 20 de ani pe tabla ca suma de provizorat marca stupid people.

Nu conteaza, noi sa fim sanatosi, Basescu a recuperat ce a trebuit sa recupereze, si-a incordat pana la ultimul muschi, a infulecat din putinu spanac pe care il mai avea si s-a scremut de un 0.3 % cu care a castigat inca 5 ani de presidentie.

Ca efect imediat Mazare o sa-si scrie Brazilia pe el precum a promis, oricum va pierde alegerile urmatoare ca primar. Nici Mazare nu conteaza.

Legat de alegerile astea multe lectii vor fi desprinse din cuprinsul prins in suspansul insolit al succesiunii de evenimente. Geoana si ai lui au pierdut intr-o trista degringolada, tipica insa celor ce isi joaca norocul pe cartea confidentei, a autoincrederii simulate nefundamnetate si doar menita (aceasta confidenta) sa ascunda insecuritatea, incapacitatea si incompetenta.

Astfel ca si peste Geoana istoria a sters cu buretele, azi il vedem dar nu e, Geoana nu mai conteaza, il privim doar cu curiozitatea observarii fenomenului de estompare in zilele ce urmeaza.

Noaptea alegerilor ne arata in aceasta tabara o gasca iluzorie, decuplata de realitate, in care se tin discursuri de felicitare, de multumire, numiri de premieri, planuri, pupaturi, ochii dati peste cap si respirat usurat, strans de maini intr-o superficiala, as zice chiar imbecila si incredibila atitudine superficiala, in care absolut nimic nu era mai firesc decat sa se astepte rezultatele finale. Dar realitatea nu mai conta. Iliescu il avertizeaza pe marinar ca e momentul sa invete sa piarda.

Exit-pollurile anuntau ca Geoana e virtual presedinte, Antonescu planuiau guverne iar Geoana isi sufleca manecile sa re-construiasca Romania.
Vadim isi trambiteaza rolul decisiv in victoria lui Geoana. Becalii anunta ca se va ocupa de organizarea petrecerii de dupa (promite 5 camioane de sampanie).

In final insa istoria despre care vorbeam tine cu invingatorii, mai ales cand acestia se fac luntre si punte (!) singuri impotriva tuturor.

Basescu a jucat cea mai penibila si riscanta carte, cea care in conditii firesti ii garanta sinuciderea politica: Basescu a jucat singur. Intrat in alegeri fara nicio alianta, dupa jocul de la alegerile trecute cu liberalii, a refuzat orice cooperare straduindu-se sa demonstreze o periculoasa verticalitate (care in politica sa fim seriosi iti poate aduce doar o imagine dramatica dar nu si voturi), refuzand asocierea servila cu niciuna din parti, Basescu intra in turul doi impotriva armatei PSD+PNL+Vadim+Becali+PNTCD.

Incredibil dar adevarat, armata unita strans in jurul intereselor imperiilor financiare ale lui Voiculescu, Vantu si Patriciu, isi regleaza tunurile mediatice si pornesc o campanie asidua impotriva marinarului.

Imposibilul insa se produce, acel „imposibil” in perceptia taberei armate, sau imposibilul in perceptia a 50% din romani devine posibil urmand firul realitatii imaginate de ceilalti 50% din romani (despre care jumatatea petrecareatza uitase ca exista). In final nimic nu pare iesit din comun, au fost niste alegeri, s-au numarat niste buletine si dintre cei doi candidati unul a obtinut mai multe voturi – nimic mai firesc.

Faptul ca tabara perdanta a inceput sarbanda victoriei inainte de a se asigura ca realitatea le este favorabila nu mai are de-a face cu vreo campanie, strategie electorala, posibil furt de voturi, conspiratii etc. ci doar dovedeste irationalul dezgustator in care pluteste o anumita parte din politica romaneasca, cum e posibil sa te bucuri inaintea confirmarii rezultatului final, sa incepi sarbatoarea unui eveniment despre care nu stii ca se va intampla. Cum ? Cum ziceam, Basescu a castigat singur in vreme ce uniti in cuget, prostie si hotie, Geoana si ai lui au pierdut impreuna.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: