Prima pagină > baliverne, Comunism, deprinziare > blogul ca manifestare launtrica a vointei populare

blogul ca manifestare launtrica a vointei populare


„Este decisiva in acest sens prezenta masiva la vot a cetatenilor, pentru a predomina votul in favoarea schimbarii, adica, pentru Mircea Geoana.” – Ion Iliescu pe blogul domniei sale.

In stilul clasic cominternist avem de a face cu o inflatie a vorbelor, o redundanta a cuvintelor, supurare a unui singur mesaj prin toti porii comunicativi, aglomerare verbala, supra populare frazeologica, adresare la modul afisat puternic, pletoric, abundent ca forma de convingere, nu conteaza ce zici ci conteaza sa convingi, gen specific agitatorilor din intreprinderi, poporul este manipulat cu frumosul in a se indrepta cu mic cu mare catre sectiile de vot, miscarea fiind considerata organizata in mars incolonat cu placute si pancarde la nivel de grup de actiune, fiecare grup avand la conducere un membru de nadejde, sinergia faptelor e la confluenta cu meandrele concretului si se aduna intr-o actiune „decisiva” de Ilici si argumentata pleonastic masiv prin tot felul de manevre in cadrul unei singure fraze.

Indemnul tovarasului Iliescu incepe prin sublinierea cu tarie a caracteristicii cu care acesta descrie intreaga revolutie in curs de desfasurare sub ochii nostri: „decisiva”. Cuvantul reda starea revolutionara a pacientului, in plina excitare, scuturat de emotii, sugrumat de dorinte inaltatoare, gata de fapte marete.
El cheama „in acest sens” prezenta, masiva, cetateni, predomina … vorbe neica multe si inutile, ce drecu putea sa zica mult mai usor, nici nu ma mira ca astia de la twitter au atata succes, 160 de caractere mai animalule, suficient.

Skip peste restul de avant revolutionar si notam in finalul adresarii o suava sugestie care sgaltzaie vreun prostanac din tztzni in caz ca nu stiai despre ce e vorba „in favoarea schimbarii, adica pentru Mircea Geoana”, pai bai beleuzelor, in caz ca nu stiati in ce directie bate aceasta favoare a schimbarilor, batranul Ilici va explica ca pentru prosti, e vorba de Mircea Geoana ochei ? Sa nu care cumva sa nu intelegeti gresit. Avea dreptate prostanacu cand s-a scapat: „nemernicii dracului” cu limbaju vostru de lemn.

Reclame
  1. decembrie 9, 2009 la 7:55 pm

    e beton tipul, da’ pe undeva pune-te in locul lui, nu ti-ar place sa pari un mic dumnezeu in fata atator oameni care in mod cert au nevoie de tine sa duca furculita la gura si nu in ochi? eu il inteleg perfect, nu cred ca as face ca el, da’ totul porneste de la apucaturile de inginer hidrologist si de la cum ar inunda el totul si i-ar spune numai lu’ nea noe si nina, ba, ia de construieste-ti o carca, si dupa aia adu totul, da’ in mod egal, comunist, ca numai asa se poate scapa de nelegiuirea pacatosilor, liberali sau nu.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: