Prima pagină > cugetare, obsesii, suleimenituri > iPod, iPod nume dulce – lulu, lala ion neculce

iPod, iPod nume dulce – lulu, lala ion neculce


Jucarie de dat in masa, ipodu venea la inceput de secol XXI sa anunte brusc pre multi dintre cei deatunci ca gata el isi baga piciorusele in el de PC, care e un idiot masiv grotesque si brutal, jurand pe roseatza imbracamintii lui de catifea ca internetul e un univers ce merita explorat si cu alti ochi, poate mai mici dar mai frumosi, mai dulci, efinizati (!), mai subtili si mai stilizati, mai despuiat, nu scandalos inadecvat, ci accentuat placut in ton launtric, cu frison de guturai de toamna abia prins, numa musai sa purcedem de manutza impreuna in era draciilor post-PC prevestind lumea deliranta a droizilor si a tabletelor de unde orice nebun umanoid isi va putea avea asigurata ratia zilnica de internet pe pofta inimii, indiferent de locatie sau tentatie.

Fara sa intram in cuantica si notiuni de spatiu-timp, jucariile astea micsorau la acel inceput de mileniu spatiul deja stramt al comunicarii facand-o pe aceasta (comunicarea) redundanta, abundenta, excesiv omniprezenta pentru unii insa categoric la modul abstract ubicuitara si imposibil de cautat scuze de evitare. Pentru altii.

Comunicarea devenea parte a unui firesc inevitabil, daca nu cu emailul (pentru cei ce nu stiu – metoda veche de comunicare folosita in secolul XX) macar un ICQ, MSN, Yahoo sau Google era oricand la dispozitie sa suplineasca si sa diversifice gama de posibilitati de a gasi musai pe oricine oriunde oricand. Musai.

Eh, ca discutam de ipozi si androizi, curand aparusera in acei ani skype, google voice, iCall si alte minuni denumite generic software impotriva carora nu mai era chip sa te opui. Iar cu posibilitatea ca wireless internetul sa devina o realitate completa atat timp cat te stapaneai in zona terestra, cea mai mica urmare a unei astfel de intreprinderi a fost ca in loc sa sun pe Vasile pe 2323232323, oamenii s-au gandit ca mai bine il suna pe vasile@gmail.com sau vasile@yahoo.com ca zau asa era deranjanta inflatia asta de numere de telefon (despre acest concept primitiv „numar de telefon” vom vorbi intr-o alta emisiune), asta ca sa nu discutam despre limitatia evidenta a numerelor, concluzie la care se ajunsese de curand. Curand Vasile avea sa colapseze extenuat strivit sub numarul de apeluri. Alte urmari au fost ca roaming devenea un cuvant uitat, iar uitatul telefonului acasa o scuza absolut penibila cand oricine poate folosi castile de 10 bani la care iti atasezi caller address in 2 secunde prin identificare de adn.

Partea nasoala a nasuliei prezentate era ca oamenii traiau ultimele clipe de liniste, sau linistea de-atunci n-o vor regasi in lumea spre care umanoizii se indreptau. Nu numai ca aceasta comunicare va ajunge sa ii bazaie oriunde dar treaba se va intampla cu orice pret, mai exact va deveni inflationista (inflationara pentru cei cu urechi fine). Ca sa nu mai vorbim ca o comunicare are nivele de calitate, respectiv continutul comunicarii reprezinta pentru multi un amanunt important care nu va fi de gasit pe toate coclaurile internetului si pe care umanoizii vor incepe sa o ignore (cred ca vorbeam de calitate).

Dar despre ce s-a intamplat mai departe in acei ani atat de importanti pentru specia umanoida vom vorbi saptamana viitoare.

La revedere! Mua!
xoxoxo

Reclame
  1. groaznix
    ianuarie 25, 2010 la 7:24 pm

    LOLZ man, tu-mi scrii din future? (sper ca asa se scrie)
    Daca da, zi-mi cum e? Sa ma grabesc sa vin si eu? Zi cum e vremea, vin in slapi sau imi iau cusma?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: