Prima pagină > baliverne > Despre caini si catei, ma rog, jigodii

Despre caini si catei, ma rog, jigodii


Midtermul american s-a cam incheiat, republicanii au pleznit poponete democrate in ritmuri de house in congress, in timp ce democratii din senat s-au tinut cu ambele maini de curele si pantaloni si au rezistat oarecum majoritari incercarilor brutale de wedgies. Lucrurile s-au mai echilibrat un pic in congress, lucru care zic eu ca inseamna ca orice idee de reforma in orice directie trebuie pupata pe frunte si trimisa catre meleaguri mai bune cu o bocceluta cu merinde si sfaturi parintesti. Mda.

Ce m-a deranjat, pentru ca evident m-a deranjat ceva, altfel nu ma apucam sa vorbesc, a fost stilul campaniilor electorale, si pentru ca prezidentialele au fost acum doi ani, am cu ce sa compar. Ideile generale sunt:
Democratii, acu doi ani –
– vom cauta consensul intre reprezentantilor partidelor
– vom reforma sanatatea
– vom imbunatati economia
Republicanii, acu doua saptamani –
– nici un compromis!
– vom distruge reforma in sanatate!
– sa se termine cu banii varsati de guvern in economie!
– jos Obama!
Daca mai e sa adaug reclamele electorale republicane cu mosi care racnesc ca nu vor ca guvernul sa preia din ce in ce mai mult din sanatate (asta in timp ce ei sunt pe Medicare, un sistem de sanatate controlat de guvern), cred ca pot sa inchei incursiunea intr-un experiment marlanesc general, in care se demonstreaza ca nici fraierii si nici jigodiile nu sunt neaparat numai romanesti.

P.S. Experimentul a avut si o parte buna, ciudateniile politice (din partea tea-party-ului autohton) de genul Sharron Angle si Christine O’Donnel au fost invinse, deci mai exista o bruma de bun simt pe undeva. Reamintesc cine sunt personajele, Sharon a reusit sa raspunda la intrebari vizavi de platforma pe care o promoveaza cu raspunsuri gen „voi dezvalui ce am de gand sa fac dupa ce voi fi aleasa”, iar despre Christine O’Donnel sunt prea multe de spus pentru amaratul asta de post (gandeste-te la orice, de la practicarea vrajitoriei pana la protestul impotriva masturbarii, pentru ca totusi tipa are anvergura).

Reclame
Categorii:baliverne
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: