Prima pagină > Comunism, fantasmagarii, joaca de carti > Prea mult despre paunescu

Prea mult despre paunescu


Am (ai) scris mult despre poet, ma incumet sa-l ignor de-acum, ceva ce ar fi trebui sa facem de la inceput, noi toti. Prefer sa deschid subiectul altor autori, poeti sau nu, care au scapat manualelor, interesului public larg, s-au fofilat cumva comunistilor sau pur si simplu au publicat in alte parti. Daca e sa trag o concluzie, cred ca valoarea anilor aia ar trebui cautata in ce nu s-a publicat sau s-a publicat marginal.
Dau doua exemple:
Leonida Neamtu, unu’ din scriitorii mei preferati, cu scrieri aparent politiste sau de aventuri, cu o proza saltareata din care fuge poezie pura, cu caractere simplificate in relatii complexe, si cu un umor turbat care lasa sa se intrezareasca tragedie si suferinta.
Camil Baciu, descris ca autor de sf-uri, probabil din cauza ca proza scapa oricarei caracterizari.
Poate ar trebui sa adaug ca le-am citit acum 20 de ani, ma intreb cum mi s-ar parea acu.

In fine, scoate din tine ceva obscur, sunt satul de genul flacara, ardealu’! (cu semnul exclamarii), de parintii asteptand la vatra si de stadioanele urlande infocate (ma dispera comentariile la clipurile de pe youtube cu cenaclul flacara). Zi maestre.

 1. Noiembrie 8, 2010 la 7:02 pm

  Cat despre studii, cred ca e suficient sa citesti ce e in manuale si pe astia, dupa care sa remarci ca astia nu sunt pomeniti deloc, in schimb gala galaction si geo bogza sunt. Meh. Pe bune, literatura romana ar trebui sa fie lasata la latitudinea elevilor, sa citeasca care ce vrea. Mi se pare ridicol ca cineva sa-mi bage pe gat pe hortensia, in schimb sa nu-mi pomeneasca de radu tudoran (fra-su’ lu’ geo bogza, sper ca nu vroia sa-i pastrez secretul).

 2. Noiembrie 8, 2010 la 6:57 pm

  Nu inteleg ce mai e de lamurit la el. Considerand ca e mort, nu se face sa-l boscorodesc, asa ca prefer sa il ignor. Man, recunoaste ca vrei cititori, vrei sa zgarmi glia, sa rasara zombies, sa faci propaganda, analiza, marketing, vrei sa profiti de sinergie ca sa aduci confluente, sper sa-ti mearga. Iti tin pumnii : )

 3. Noiembrie 8, 2010 la 6:47 pm

  scrie si pe wiki, Leonida Neamțu face parte, alături de Radu Tudoran și Vladimir Colin, dintre cei mai puțin studiați și cei mai subcotați scriitori români ai secolului 20. ce chestie, s-au facut studii banuiesc eu, in maruntaiele wikipediei si s-au tras concluzii asupta a cine e cel mai putin studiat ba chiar si cine e cel mai subcotat scriitor roman. marfa.
  oricum vezi vorbim de paunescu ca sa lamurim niste chestii, omul a palapait in fata televizoarelor ore in sir pe vremea cand adu-ti aminte, tv in romania era de 50 minute pe zi

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: