Prima pagină > deprinziare, suleimenituri > limba romana, la modul simplu

limba romana, la modul simplu


Cand citesti astfel de articole ai senzatia de greatza si simti ca ori e ceva aiurea cu limba romana ori autorul articolului a reusit sa se intreaca pe sine in compuneri de doi bani cu care abuzeaza spatiul de internet oferit de EVZ. Articolita e boala veche a jurnalisticii romanesti, ar fi o buna masura din partea ziarelor romanesti sa incerce sa ii mai puna la punct pe menestreii ziaristi care de cum au sansa sa apara la ziar se pun pe creat la inspiratie, se emotioneaza plenar si abereaza brigadieristic in spirit avangardist, celebrandu-si cu desantare si aplomb orice aparitie editoriala fara nicio jena fata de cititor.

Nadal a făcut pe nebunul la Turneul Campionilor

În primul set, supărat pe o decizie a arbitrului, liderul mondial n-a mai dorit să joace, însă s-a răzgândit iute!

Scriitura e mica si plina de nastrusnicii literare ce sunt intrecute doar de prost-gustul si dorinta de originalitate a baietzasului care s-a vazut brusc in postura de scriitor. Prietene si voi restul de ageamii in ale literelor, nu orice clipa pe lumea asta iti sta la dispozitie sa o futi tu cum iti vrea muschii, nu poti sa iti ingadui sa fii creativ pe timpul meu sau pe timpul aluia care te plateste atunci cand acesta o face ca tu sa comunici si nu sa te manifesti cu orice pretz artistic. Pentru asa ceva iti faci blog daca vrei si te dai utza pina la tavan.
Cand prezinti vremea la TV incearca sa te axezi pe prezentare si nu pe aluzii din postura de comediant sau super-geniu, cand scrii un articol sportiv incearca sa prezinti ce s-a intamplat acolo eliberand cititorul de efortul de a-ti descifra elucubratiile spirituale care sunt superflue si irelevante.
Dintr-un articol de trei surcele nu-ti pune tu amprenta „creativa” care sfarseste prin a deveni amanuntul esential care se comunica si nu oricum ci smechereste, cu atitudine ca asta e cel mai important, nu faptul ca Rafael Nadal s-a calificat in nu stiu ce turneu, ci faptul ca tu esti baiat de baiat si le ai pe astea cu smecheriile.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: