Prima pagină > baliverne, barfe, Declaraturi, deprinziare, wikileaks > serbari wikileaks in canada, romania

serbari wikileaks in canada, romania


canadienii au facut un pipi in masa de emotie puternica vazandu-si numele pe cearceafulk de wikileaks american. E firesc sa ne emotionam, e normal cacand aflam de astfel de onorabile mentiuni de la vecinul cel puternic sa incercam un zambet ca cine stie cand si cum o vrea sa ne prinda in poza si zau ca nu se face sa ne aratam netunsi, nearanjati sau dezordonati cu tema nefacuta. Adica ceva mai rau decat sa faca misto de noi pe leaks ar fi putut sa nu zica nimic de noi. Sa ne ignoreze si sa ne insulteze prin faptul ca nu suntem acknowledgedt.
Diferenta insa dintre canadieni si rumani este insa tehnologica si organizatorica. Respectiv canadienii si-au facut migalos un search engine cu focus exclusiv wikileaksurile. Ma cutremura atentia cu care poti cauta exact pe categorii de documente, poti extrage diagrame Ganff despre cine vorbeste mai mult despre cine, de cate ori, cu culori si legende despre cuvintele folosite, intensitatea si tonalitatea vocii etc. Bai man, mandru mi-s ca-s canadez, si inca nu am vorbit despre haiti.
http://www.cbc.ca/canada/story/2010/11/29/f-database-wikileaks-canada-cables.html

ma amuza romanii care tzopaie de fericire ca „romania” a fost mentionata de vreo 2-3 ori in cele 24mii de documente dezvaluite. asta insemneaza pentru romanul de rand ca in sfarsit am fost observati, ca americanul stie de noi, ne-a localizat in dictionar si de-acum nimeni ba nu mai poate sa ne evite. clar ?
la romani in presa nu se discuta despre modalitatile oneroase prin care anumite afaceri s-au derulat, nu despre limbajul si gramatica suburbana folosita, nu despre lipsa dezbaterii care domina documentatia respectiva. nimic. ce e important la romani e ca suntem acolo neica. suntem acolo ca o dovada a perenitatii si existentei noastre milenare care dovedeste ca basarabia si transilbania e pamanturi romanesti. clar.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: