Prima pagină > baliverne, barfe, wikileaks > wikileaks, sub lupa romaneasca

wikileaks, sub lupa romaneasca


ma amuza romanii care tzopaie de fericire ca „romania” a fost mentionata de vreo 2-3 ori in cele 24mii de documente dezvaluite. asta insemneaza pentru romanul de rand ca in sfarsit am fost observati, ca americanul stie de noi, ne-a localizat in dictionar si de-acum nimeni ba nu mai poate sa ne evite. clar ?
la romani in presa nu se discuta despre modalitatile oneroase prin care anumite afaceri s-au derulat, nu despre limbajul si gramatica suburbana folosita, nu despre lipsa dezbaterii care domina documentatia respectiva. nimic. ce e important la romani e ca suntem acolo neica. suntem acolo ca o dovada a perenitatii si existentei noastre milenare care dovedeste ca basarabia si transilbania e pamanturi romanesti. clar.
noi romanii si „romania” suntem ca niste proaste care se agita in spatele „invitatului” la tv, sa fie bagate in seama. Ne chinuim, strofocam, alegem unu’ care se uita crucis, aprobam scutu’ in romania, aprobam unitate americana la kogalniceanu, etc etc etc, tot irelevanti ramanem. Intrebarea mea e noi cand ne dam drumul la complexele de imperialisti ratati? Cand incepem sa inflitram agenti romanesti pe meleaguri neromanesti? De exemplu in transilmania.
Oricum, pana atunci o sa fim niste ignorabili.

Categorii:baliverne, barfe, wikileaks
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: