Prima pagină > Articole, barfe, idei ratate, politruce, suleimenituri > despre bill. cu pleaca.ciune

despre bill. cu pleaca.ciune


Bill Clinton, President of the United States, was impeached by the House of Representatives on December 19, 1998, and acquitted by the Senate on February 12, 1999. The charges, perjury, obstruction of justice, andmalfeasance in office, arose from the Monica Lewinsky scandal and the Paula Jones lawsuit. The trial proceedings were largely partisan, with no Democratic Senators voting for conviction and only five Democratic Representatives voting to impeach. In all, 55 senators voted not guilty, and 45 voted guilty on the perjury charge. The Senate also acquitted on the charge of obstruction, with 50 votes cast as not guilty, and 50 votes as guilty.[1] It was only the second impeachment of a President in American history, following theimpeachment of Andrew Johnson in 1868.

pai daca (aproape ca) l-au impeached pe clinton, la o adica de ce nu i-ai aduce in fata justitie pe cei trei cavaleri ai apocalipsului, care s-au kkt pe absolut orice bun simt si adevar si au facut efectiv ce le-a vrut muschii, cu – pana acum – peste 4000 victime printre americani si aliati si ceva sute de mii printre localnici, insurgenti sau nu?
una din chestii e intr-adevar ca s-ar crea un precedent, destul de sanatos, vorba ta, pentru societate, extrem de periculos pentru orice smecher. spiritul de clica are si el un rol, la o adica daca-l ajuti pe smecherul respectiv la nevoie, si el o sa o faca mai incolo.
o alta chestie e ca sutele de mii de iraqieni sunt acolo, nu aici. deci, daca nu auzi copacul taiat in padure, pai inseamna ca poate nici n-a fost taiat.
mai departe, nu suntem in stare sa concepem grozavii. daca ne umflam revoltati ca unu’ a spintecat 10 si a mancat 2, suntem complet incapabili sa pricepem sute de mii de morti si raniti. n-avem imaginatia respectiva. tot usor pe linia asta, numerele astea imense desensibilizeaza prin generalizare. cand „toti” am fost pionieri, cum sa-l judeci pe iliescu sau pe verdet?
in final, exista cateva posibile motivatii pentru razboiul din irac, si o sa fie greu de demonstrat care a atarnat cel mai tare. cea personala, in care bajetii lu’ bush s-au umplut de contracte (http://www.wsws.org/articles/2004/oct2004/hall-o30.shtml, etc), cea politica in care sua are nevoie de un cap de pod in asia mijlocie, si cea ideologica in care un regim ca sadam n-are cum sa fie acceptat (desi exista si un regim kim jong il si unu’ ahamdenidijididada etc etc etc).

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: