Prima pagină > baliverne > Don’t beat nobody!

Don’t beat nobody!


chiar asa cica:

Seriously, it’s like watching a novel come to life. Man releases secret documents, gets charged without bail for not wearing a condom (Utterly stupid in my view) and now the Cyber community lashes back. All I need is popcorn and a coke and I’m good go.
Read more: http://www.cbc.ca/consumer/story/2010/12/08/con-wikileaks-backlash.html#ixzz17Xs0gPm7

…..

he might be a good go, but sa ma scuze, dpdv-ul meu chestia e mult mai groasa, cand fratele guvernator american se pisa pe tot ce misca, blocheaza paypal si vantura cu amazon pe jos, cand jurnalistii il infiereaza pe asta micu’ cu big taste-iculs, e ceva mult mai naspa decat un film prost, e un film prost care mi se intampla. ma rog, voi sunteti in guinea bissau, aveti si voi cretinii vostri, da’ orisicat, ideea e ca daca la americani se intampla asa ceva, dupa cum m-au convins astilalti atunci in restul lumii e mult mai naspa.
astilalti – doi cu care lucru si care nu par sa fie la curent cu ce se intampla, si care il reneaga pe asta micu’ ca cum isi permite el sa publice chestii care erau confidentiale/secrete? pai chiar asa, cum iti permiti ba

…..

ti-am zis de asta de la job cu care mai imi pierd vremea din lipsa de alta activitate, ala care imi zicea ca julian e un asshole pentru ca publica corespondenta personala a unor oameni de bine din guvern. asa deci i-am povestit ca despre Adam Nobody, ala batut mar de politie cand cu G20 in toronto. Imi place de indivizii astia ca habar n-au despre povesti, tot ce stiu ei e din ce le povestesc eu (ca tine). Insa sunt atat de buni la formulat opinii si dat cu parerea de ma paralizeaza cand ii aud. Si asta, Willy pe numele lui, imi zice ca ok, sa ii explic de ce Nobody in loc sa manifesteze in parcul pe care politia il aranjase cu grija pentru manifestari in timpul conferintei G20, de ce Nobody deci a manifestat in afara parcului? Deci evident ca a incasat-o. bravo politiei care i-a aratat ca aici nu e cum vrea orisicine.
Inca sunt anesteziat de siguranta cu care s-a exprimat willy.

…..

ma descopar si eu intr-o situatie greu de depasit, cum ii convingi pe unii sa nu stea in fleacurile sintactice (nobody nu era in tarcul permis demonstrantilor, asange a citit documentele desi scria pe ele strict secret), si in schimb sa se concentreze pe problema serioasa, semantica (un politai isi permite sa bata mar un demonstrant, guvernul se caca pe tot ce misca cu tupeu si motz), chestia e ca crescand intr-un mediu in care ai fost batut in cap sa urmezi bizoneste regulile sintactice, faptul ca cineva le violeaza devine o crima in sine, pedepsibila la modul cel mai crunt cu putinta (canadianul care vroia sa-l omoare pe a sange a pus capacul, americanii numai l-au numit terorist). in momentul ala, discutia despre ce anume e moral sau nu (si despre diferenta intre imoral si ilegal) trebuie inceputa, cantitatile de moralitate (o categorie de altfel calitativa, absoluta, in istorie) devin relevante.

…..

pizda maxii, cred ca e ceva gresit cu modul in care nobody a fost cablat. el cand vede tarcuri intelege automat ca sunt acolo doar ca sa vezi cum arata din afara, a fost crescut in conceptia gresita cacand vede granitze sa viseze sa le treaca cu orice pretz, zidurile sa sara peste ele, autoritatea sa o calce in picioare sau sa o enerveze constant.

ma gandesc ca unii sunt exact pe dos de ceea ce viseaza orice guvernare in lumea asta, anapoda si gigi contra, cu o incarcatura de civil disobedience care ii face inamic structural intr-o organizare ierarhica si monarhica.

deci ce ne facem cu indivizii ca astia ? cu de-alde nobody

…..

Man, cred ca grozavia nu e din cauza ca tipul ar fi fost special cu ceva, ci din cauza ca n-a fost special cu nimic. Decizia lui de a actiona din afara tarcului cred ca a fost arbitrara si intamplatoare, poate tarcul era de fapt plin, in timp ce decizia politiei de a-l face mar a fost sistematica si temeinica, orice iesire din sfera sintacticului, cum spuneam, trebuind a fi pedepsita exemplar. Asta mi se pare cumplit, solutia distrugatoare absoluta la o problema relativa si superficiala.
Ce ne facem cu nobody’s, o intrebare buna. De fapt nu e buna, intrebarea este ce ne facem cu autoritatea. Fiecare are dreptul inalienabil de a o chestiona, de a se indoi de potenta, inteligenta sau buna intentie a autoritatii. In care caz, singurul lucru care trebuie reparat este autoritatea. Cum se poate repara autoritatea? Cu brainwashing de mici, in directia sentimentului critic, la fel cum finlandejii sunt brainwashed de mici in sensul educatiei, ca e buna si beton. Ambele mana in mana (educatie + spirit critic) i-ar face pe inatacabili sa se ia mai putin in serios, si poate le-ar pune baza unui obicei de a se autoanaliza din cand in cand sa vada daca n-au sarit de pe sinele permise (prin constitutia americana/bill of rights, guvernului ii sunt restrictionate niste drepturi).

Reclame
Categorii:baliverne
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: