analiza comparata, 1700 vs 2300


m-am gandit sa ne imaginam prezentul in ochii celor ce vor veni in 2300. putem discuta despre multe chestii folosind analiza comparata cu ceea ce exista acum aproximativ 300 de ani prin zona. romania nu exista, canada nici atat, usa abia se deschidea ochii, tudor vladimirescu era top sexy symbol (sau miron costin). dar nu asta conteaza.

lumea se caca in gropi, mancarea se facea la ceaun cu foc, in afara de agricultura nimic nu prea misca, nu exista electricitate, nu existau masini, motorul cu aburi era un fel de chestie sortita esecului. se traia oarecum in decadenta sfarsitului renascendist, nici pomeneala de vaccine, medicamente, doctori. asta era acum 300 de ani vazut din cele ce le stim noi acum.

interesant ar fi sa ne imaginam insa cum se vedeau dansii in acei ani, iti dai seama ca se credeau minunati, unici, superbi, novatori. un fel de curent straniu numit baroque batea la curtile europene, vivaldi e in plina afirmare, bach reinventeaza muzica, spre finalul secolului mozart avea sa apara. iluministii tropaie de idei civilizatoare, lumea e cuprinsa de febra descoperirilor geografice, cartografieri, colonizari. E secolul minunilor, Hailey isi desopera cometa, Wasington formeaza USA, French revolution. Man, ma sperii cand imi dau seama ca astia ar fi avut jdemii de motive chiar sa se considere mai smecheri decat noi si totusi …. noi suntem acum si aici deci putem sa credem ce vrem noi si asta si facem

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: