Prima pagină > baliverne > capete prin guri filozofice

capete prin guri filozofice


interesant dialogul plesu patriciu prin ziare, stii ce nu pricep? cum aia mea poate plesu sa se aplece atata, patriciu e totusi un cretin cum rar vezi. se pretinde analist destept si crede ca l-a pus la colt pe liiceanu, da’ nu reuseste decat sa demonstreze matematic ca e un tampit notoriu.

„Dragă Andrei, […] niciodată nu am vorbit despre competenţele prietenului tău. O fac şi o vor face cu siguranţă alţii. Adam Michnik l-a aşezat exact la locul lui în insectar. Nu trădător, nu procuror, ci menşevic, aproape bolşevic. A păcătuit printr-o nefilosofică generalizare. Eu aşa am citit acum aproape 20 de ani „Apel către lichele”, text destinat mai degrabă a se constitui într-un soclu pentru autor, decât să facă ceva bun pentru ceilalţi. Apoi, în viaţa publică, cu un ciudat şi paradoxal orgoliu nevertebrat, omul s-a pus în slujba golăniei”, scrie Patriciu.

las la o parte ca e plin de invective (insectar, nevertebrat), lucru care ar trebui sa-l descalifice din runda de calificare in dialogul cu barbosu’, da’ crede ca liceeanu pacatuieste pentru ca generalizeaza ca un „nefilozof”? as lua-o ca pe un compliment, de cand cu witty si nietzsche si plato am inceput sa fac spume la gura ca filozofii generalizeaza precar, penibil, prepubescent. ca acu’ sa vina patriciu si sa-mi zica ca ar fi un pacat? cat despre „mensevic, aproape bolsevic” (am cautat pe wiki pentru ca eram sigur ca patriciu e un bou), mensevic vine de la „minoritate”, in timp ce bolsevic vine de la „majoritate”. sa reusesti sa zici ceva de genul „minoritar, aproape majoritar”, e totusi o performanta logica, las ca le insira dupa tradator si procuror de parca ar fi legate intre ele. in timp ce mitchik care pornise comparatia se referea la gradul de moderatie in niste privinte (sincer incep sa nu dau doi bani nici pe mitchik) cu comparatia respectiva, patriciu a luat-o ad-literam si a adaptat-o cum s-a priceput si el, cu materialele din sura. ma baga in boala, nu’s ce drq am.

Reclame
Categorii:baliverne
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: