Prima pagină > baliverne, idei ratate > limbaj romanesc

limbaj romanesc


cardiac, nici nu stiu ce inseamna sa traversezi gara de nord, in capul meu expresia nu compileaza. gara de nord pentru mine e o cladire, a carei traversare era posibila pe jos si fara pasajul basarab. daca acum insa ca sa traversez gara tre sa ies si sa o iau pe pasaj, nu’sh daca mi s-ar parea floare la ureche. ma rog, probabil ca vorbesc de traversarea sinelor din zona de catre masini, pentru care acum e floare la ureche, un fleac, un tzasht-basht.
daca-mi permiti, colega, degradarea nu e totusi catre scara blocului, ci catre copilarie. ziaristul se adreseaza perioadei aleia fericite din viata tuturor, si spera ca empatia sa se reverse si asupra scrierii altfel scremute. cand vorbeste de schimbarea cabinetului, ziaristul nostru o va face printr-o analogie simpla, cu „tzara-tzara vrem ostashi”, infractorii vor juca „ascunsa” cu politia, care politie ii va „dibui” pe faptasi.
stai asa ca imi suna cunoscut deja, cred ca barbosu’ a avut o incercare pe linia asta, facand misto de gianina corondan, din pacate tot ce gasesc e asta – – nu stiu daca supravietuiesti.

buna analogia, sensul coerent al mesajului e fracturat, hibridizat, triviala si timida nevoie de simplificare a informatiei devine anexa la experimentarile mesagerului, adica mai intai trebuie sa intelegi cu cine ai de-a face, individul trebuie sa ne hartuiasca si sa isi satisfaca intai de toate poftele experimentale, ale incercarilor unor indivizi de a fi simpatici, din pacate majoritatea covarsitoare a indivizilor sunt imbecili sadea care iti imping la consumare divagatiile lor fara nicio legatura cu asteptarile consumatorului.

comunicatia e traumatizata si traumatizanta, temerea majora a societatii romanesti e plictiseala, mai bine imbecil decat sec, mai bine irational decat concis, scurt si la obiect, simplificarea e fix locul pe care trebuie sa il evitam, noi popor care ne tragem istoric si artistic sevele dintr-o sumedenie de filigrame folclorice, creative, coloristice, noi refuzam sa devenim o natie lineara care sa exprime ideile exact asa cum sunt, asa ca limbajul nostru si exprimarile colcaie de personficari ajutatoare, tonul e colocvial si sugubatz, atitudinea e copilareasca si imprevizibila.

Limba romana a devenit apanajul manelistilor, al semi-doctilor, al mediocrilor, nu ma refer la mult-promovata gramatica ci la prea putin discutata maniera de expresie, in criza de normalitate gastile de neaveniti iau cu asalt COMUNICAREA – important aspect care ne defineste nu numai ca indivizi, ca grup, insa s-ar putea cred demonstra ca are de-a face cu nivelul de trai, felul in care interactionam, in care ne respectam unii pe altii, perspectiva asupra mediului inconjurator si cred ca lista poate continua cu alti astfel de factori care sunt influentati de comunicare si de modul in care alegem sa o facem.

Reclame
Categorii:baliverne, idei ratate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: